Reglement Eventing Pony Trophy

1. VISIE ACHTER DE EVENTING PONY TROPHY

Bavaria 0.0 Eventingteam wil de breedtesport van de discipline “Eventing” een platform bieden om de jeugd (en dus de toekomst) de mogelijkheid te geven en tevens te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen naar het voor ieders hoogst haalbare, met daarin plezier en educatie vooropgesteld.

Tevens willen wij als blijk van waardering naar de fanatieke vrijwilligers, verenigingen en bestuursleden die het bedrijven van de Nederlandse eventingsport mogelijk maakt, de steun bieden die ze hard nodig hebben.

Enerzijds dus competitieve doeleinden, anderzijds ook sociale en maatschappelijke doeleinden.

Kortom: Samen genieten van de mooie sport in de natuur met pony’s, familie en vrienden!

2. OMSCHRIJVING EVENTING PONY TROPHY

De Eventing Pony Trophy is opengesteld voor iedereen die in de klasse B-, L- of M- eventing start bij de pony’s (categorie D/E klasse B, D/E klasse L & C/D/E klasse M).

De Eventing Pony Trophy zal in 2018 worden verreden over 4 landelijke samengestelde wedstrijden in de klasses B, L en M. Dat zijn:

 1. SGW Alpen Chaam
 2. Eventing Etten-Leur
 3. Grandorse Horse Trials (voorheen SGW Noord Limburg)
 4. SGW Ysselsteyn

Van deze 4 wedstrijden, zullen de beste 4 resultaten tellen per combinatie. Nadat alle wedstrijden verreden zijn, wordt er een overall winnaar bekend. De overall winnaar is de combinatie die over de bovengenoemde wedstrijden het beste is van alle klasses samen. Men krijgt dus één kampioen,  de “Eventing Pony Kampioen”, een 2de  en een 3de plaats.

Deze 3 prijswinnaars zullen uitgenodigd en gehuldigd gaan worden tijdens het Eventingfeest 2018, dat gehouden zal worden bij het Bavaria Brouwerij Café te Lieshout. Tijdens deze huldiging krijgen zij ook het prijzenpakket overhandigd.

Alle winnaars van de klasses B, L & M pony’s krijgen tijdens de bovengenoemde wedstrijden een statiedeken overhandigd. 

Mochten er meerdere B, L of M ringen aanwezig zijn tijdens deze wedstrijden, zullen er statiedekens zijn a.d.h.v. de aantal te verrijden ringen.

3. PUNTENTELLING EVENTING EVENTING TROPHY

 1. De beste 4 verreden wedstrijden over de 4 bovengenoemde SGW’s tellen mee voor de eindstand van de Eventing Pony Trophy.
 2. Bij het overgaan naar een hogere klasse, mag men niet meer starten in de lagere klasse voor de Eventing Pony Trophy.
 3. Combinaties behouden hun punten, ook bij overstap naar een hogere klasse.
 4. Bij gelijke plaatsing in de wedstrijd, is het onderdeel cross doorslaggevend (het dichtste bij de optimale tijd), bij geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel springen, vervolgens de dressuur score bepalend zijn voor het aantal punten in het klassement.
 5. In geval van een gelijk aantal punten in de eindstand, is de laatste wedstrijd doorslaggevend. Mocht er dan reeds nog een ex aequo zijn, is de wedstrijd daarvoor doorslaggevend.
  Geeft dit geen verandering in de ex aequo stand, dan is er een gedeelde kampioen.
  Het prijzengeld van de nummers 1 en 2 zullen bij elkaar opgeteld en verdeeld worden over de gedeelde kampioenen, dit idem voor de aanvullende prijzenpakketten.
 6. Ruiters/ amazones met meerdere pony’s tijdens de Eventing Pony Trophy wedstrijden, telt alleen de beste combinatie in het eindklassement.
 7. Mocht het reglement op bovengenoemde punten niet voldoende duidelijkheid geven of doorslaggevend zijn, zal er beroep worden gedaan op overleg met derde. Deze eindconclusie is dan bepalend.
 8. Alleen de klasse B met dressuur telt mee voor de puntentelling van de Eventing Pony Trophy. De klasse B zonder dressuur valt dus buiten de Trophy.
Puntenverdeling:

Klassering

Klasse B

Klasse L

Klasse M

1ste

15 punten

15 punten

15 punten

2de

12 punten

12 punten

12 punten

3de

10 punten

10 punten

10 punten

4de

8 punten

8 punten

8 punten

5de

6 punten

6 punten

6 punten

6de

5 punten

5 punten

5 punten

7de

4 punten

4 punten

4 punten

8ste

3 punten

3 punten

3 punten

9de

2 punten

2 punten

2 punten

10de

1 punt

1 punt

1 punt

4. PRIJZEN

Bij iedere eventing wedstrijd die mee telt voor de Eventing Pony Trophy, krijgen alle B, L en M winnaars een  statiedeken.

Daarnaast worden alle combinaties die meedoen aan de Eventing Pony Trophy (categorie D/E klasse B, D/E klasse L & C/D/E klasse M pony’s) beoordeeld op stijl in de cross. Een van de Bavaria 0.0 Eventing Teamleden zal de combinaties op stijl beoordelen en tips meegeven.

Voor de combinatie met de hoogste stijlbeoordeling van de dag zal een extra prijs beschikbaar worden gesteld. Deze prijs is een training van Olympisch Eventingruiter Tim Lips.

Prijzenpakket top drie eindstand competitie

Kampioen Eventing Pony Trophy: Voucher Welfare Horse & Care t.w.v. €400,-.
Nummer 2: Voucher Welfare Horse & Care t.w.v. €250,-.
Nummer 3: Voucher Welfare Horse & Care t.w.v. €150,-.

Daarnaast krijgen deze drie prijswinnaars een tweedaagse stage aangeboden op het Talent Trainingscentrum Lips Stables van Olympisch Eventingruiter Tim Lips.

Eventueel zullen er nog aanvullende productprijzen worden weggegeven.

5. CONTACT

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan gelieve contact op met Josephine Gremmen.

Contactgegevens:
Naam: Josephine Gremmen
Functie: Manager Event Organisatie Lips Stables
E-mail: info@bavaria00eventingteam.nl
Mob: +31(6)11731200

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required