Reglement Bavaria Eventing Trophy

1. VISIE ACHTER DE BAVARIA EVENTING TROPHY

Bavaria wil de gehele eventingsport in Nederland ondersteunen, door een platform te bieden waarbij zowel de top- als breedtesport in Nederland de ondersteuning en de kans krijgt om de sport te kunnen beoefenen.

Bavaria wil de breedtesport en specifiek de discipline “Eventing” een platform bieden om zich te etaleren, een bijdrage leveren aan het tillen naar een hoger plan van de Nederlandse eventingsport en het stimuleren van zowel paard als ruiter/amazone.

Tevens wil Bavaria als blijk van waardering naar de fanatieke vrijwilligers, verenigingen en bestuursleden die het bedrijven van de Nederlandse eventingsport mogelijk maken, de steun bieden die ze hard nodig hebben.

Enerzijds dus competitieve doeleinden, anderzijds ook sociale en maatschappelijke doeleinden.

Met de eventingsport is vaak het hele gezin gemoeid. Het bestaat uit 3 disciplines en duurt dan ook de gehele dag. Ouders en verzorgers zijn druk in de weer om zoon en/of dochter te ondersteunen deze gehele dag. Samen met het publiek; familieleden, vrienden, collega ruiters en overige geïnteresseerden worden deze wedstrijden als een “familie” dag uit gezien.

Maar ook zeer zeker competitief.  Doorzetten, winnen en verliezen het hoort er allemaal bij. Samen streven naar het voor ieders hoogst haalbare, daarnaast het delen van de gezamenlijke passie.

Kortom: Samen genieten van de mooie sport in de natuur met paarden, familie en vrienden!

2. OMSCHRIJVING BAVARIA EVENTING TROPHY

De Bavaria Eventing Trophy is opengesteld voor iedereen die B, L of M rijdt bij de paarden. Ook internationale deelnemers mogen deelnemen aan de competitie.

De Bavaria Eventing Trophy zal in 2019 worden verreden over 5 landelijke samengestelde wedstrijden in de klassen B, L en M. Dat zijn:

  1. SGW Alpen Chaam
  2. Eventing Etten-Leur
  3. Grandorse Horse Trials
  4. Eventing Hulsberg
  5. SGW Renswoude

Van deze 5 wedstrijden, zullen de beste 4 resultaten tellen. 1 wedstrijd telt als wegstreepresultaat. Deelnemers dienen minimaal 4 wedstrijden uitgereden te hebben, de vijfde wedstrijd is optioneel. Nadat alle wedstrijden verreden zijn, wordt er een overall winnaar bekend. De overall winnaar is de combinatie die over de bovengenoemde wedstrijden het beste is van alle klassen samen. Men krijgt dus één kampioen, de “Bavaria Eventing Kampioen”, een 2de en een 3de plaats.

2.1 Omschrijving “Super Finale” SGW Ysselsteyn

Tijdens SGW Ysselsteyn (5 en 6 oktober 2019) zal de “Super Finale” van de Bavaria Eventing Trophy verreden worden. Vanwege het 300-jarige jubileum van Bavaria is deze super-finale opgericht. Ruiters/amazones die op het podium eindigen van diens klasse (B, L of M) tijdens een Bavaria Eventing Trophy wedstrijd (seizoen 2019) kwalificeren zich voor deze “Super Finale”. Dat wil zeggen dat tijdens SGW Ysselsteyn er een B-ring zal verreden worden met alleen maar gekwalificeerden van seizoen 2019. Hetzelfde geldt voor de L- en de M-ring. Men krijgt uiteindelijk drie winnaars; één per klasse.

3. PUNTENTELLING BAVARIA EVENTING TROPHY

Alle wedstrijden die vallen onder de Bavaria Eventing Trophy worden verreden, zullen volgens de algemeen-, wedstrijd- en disciplinereglementen verreden worden van de KNHS.

De beste 4 verreden wedstrijden over de 5 bovengenoemde wedstrijden tellen mee voor de eindstand van de Bavaria Eventing Trophy. Combinaties behouden ten alle tijden de punten; er kunnen geen punten verloren worden.

Een combinatie mag de overstap maken naar een hogere klasse ten tijde van het Bavaria Eventing Trophy seizoen 2019. Het puntenaantal dat deze combinatie reeds heeft gehaald, wordt behouden. Eventuele punten die gehaald worden in de hogere klasse worden bij het reeds gehaalde puntenaantal opgeteld. Bij het overgaan naar een hogere klasse, mag men uiteraard niet meer starten in een lagere klasse voor de Bavaria Eventing Trophy. Punten die eventueel toch gereden worden door de combinatie in een lagere klasse tellen niet mee in het eindklassement.

Ruiters/amazones mogen met meerdere paarden deelnemen aan de Bavaria Eventing Trophy wedstrijden. Voor het eindklassement telt alleen de beste combinatie.

Alleen combinaties die de gehele wedstrijd (dressuur, springen én cross) van start gaan, komen in aanmerking voor het scoren van punten. Combinaties die alvorens de cross worden uitgesloten, kunnen geen punten scoren. Combinaties die tijdens de cross worden uitgesloten, kunnen alsnog in aanmerking komen voor het scoren van punten.

Zowel de klasse B met als zonder dressuur tellen mee voor de puntentelling van de Bavaria Eventing Trophy.

Puntenverdeling:

Klassering

Klasse B

Klasse L

Klasse M

1ste

15 punten

15 punten

15 punten

2de

12 punten

12 punten

12 punten

3de

10 punten

10 punten

10 punten

4de

8 punten

8 punten

8 punten

5de

6 punten

6 punten

6 punten

6de

5 punten

5 punten

5 punten

7de

4 punten

4 punten

4 punten

8ste

3 punten

3 punten

3 punten

9de

2 punten

2 punten

2 punten

10de

1 punt

1 punt

1 punt

 

In geval van een gelijk aantal strafpunten in het wedstrijdklassement (ex aequo), is het onderdeel cross doorslaggevend (het dichtste bij de optimale tijd). Bij geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel springen doorslaggevend zijn. Bij wederom geen verandering in de ex aequo klassering, dan is er een gedeelde kampioen. Het prijzengeld van de nummers 1 en 2 zullen bij elkaar opgeteld en evenredig verdeeld worden over de gedeelde kampioenen, dit idem dito voor de aanvullende prijzenpakketten.

3.1 Puntentelling “Super Finale” SGW Ysselsteyn

De gekwalificeerde ringen B, L en M die verreden worden tijdens de “Super Finale” van SGW Ysselsteyn zullen volgens de algemeen-, wedstrijd- en disciplinereglementen verreden worden van de KNHS. Een specifieke puntentelling voor deze “Super Finale” is er niet. Alleen de ultieme winnaars (nummers 1) van de gekwalificeerde ringen B, L en M komen in aanmerking voor de hoofdprijzen.

Een gekwalificeerde combinatie mag de overstap maken naar een hogere klasse ten tijde van het Bavaria Eventing Trophy seizoen 2019. Echter mag de combinatie alleen deelnemen aan de ‘Super Finale’ in de klasse waar de combinatie zich voor gekwalificeerd heeft.

In geval van een gelijk aantal strafpunten in het wedstrijdklassement van de gekwalificeerde ringen, zal er gehandeld worden volgens de eerder genoemde ex aequo regeling.

bijgewerkt op: 18 maart 2019

4. PRIJZEN BAVARIA EVENTING TROPHY

Tijdens iedere samengestelde wedstrijd die mee telt voor de Bavaria Eventing Trophy krijgen alle podiumplaatsen van alle ringen in de klassen B, L en M een Bavaria pet. De nummers 1 van alle ringen in de klassen B, L en M krijgen daarnaast een Bavaria 0.0 Bierpakket en een Bavaria 0.0 statiedeken.

4.1 Prijzen eindstand Bavaria Eventing Trophy

1e plaats:
– Sponsorbedrag van Bavaria t.w.v. €500,-
– Tweedaagse trainingsstage aangeboden op het Trainingscentrum Lips Stables van Olympisch Eventing ruiter Tim Lips.

2e plaats:
– Sponsorbedrag van Bavaria t.w.v. €350,-.
– Tweedaagse trainingsstage aangeboden op het Trainingscentrum Lips Stables van Olympisch Eventing ruiter Tim Lips.

3e plaats:
– Sponsorbedrag van Bavaria t.w.v. €250,-.
– Tweedaagse trainingsstage aangeboden op het Trainingscentrum Lips Stables van Olympisch Eventing ruiter Tim Lips.

Tevens is er voor iedere eindwinnaar een aanvullende prijzenpakket gesponsord door o.a. CWD, Horsefood, Petrie Ridingboots en Welfare Horse & Care.

4.2 Prijzen “Super Finale” SGW Ysselsteyn

Bavaria schenkt, wegens het 300-jarig jubileum de 3 ultieme winnaars van de 3 ringen B, L en M tijdens SGW Ysselsteyn een sponsorbedrag van €300,- bovenop de Bavaria bierpakketten en statiedekens die de prijswinnaars sowieso ontvangen.

5. CONTACT

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan gelieve contact op met Josephine Gremmen.

Contactgegevens:
Naam: Josephine Gremmen
Functie: Teammanager Bavaria 0.0 Eventing Team
E-mail: info@bavaria00eventingteam.nl