Reglement Bavaria Eventing Trophy

1. VISIE ACHTER DE BAVARIA EVENTING TROPHY

Bavaria wil de gehele eventingsport in Nederland ondersteunen, door een platform te bieden waarbij zowel de top- als breedtesport in Nederland de ondersteuning en de kans krijgt om de sport te kunnen beoefenen. Bavaria wil de breedtesport en specifiek de discipline “Eventing” een platform bieden om zich te etaleren, een bijdrage leveren aan het tillen naar een hoger plan van de Nederlandse eventingsport en het stimuleren van zowel paard als ruiter/amazone. Tevens wil Bavaria als blijk van waardering naar de fanatieke vrijwilligers, verenigingen en bestuursleden die het bedrijven van de Nederlandse eventingsport mogelijk maken, de steun bieden die ze hard nodig hebben.

Enerzijds dus competitieve doeleinden, anderzijds ook sociale en maatschappelijke doeleinden.

Met de eventingsport is vaak het hele gezin gemoeid. Het bestaat uit 3 disciplines en duurt dan ook de gehele dag. Ouders en verzorgers zijn druk in de weer om zoon en/of dochter te ondersteunen deze gehele dag. Samen met het publiek; familieleden, vrienden, collega ruiters en overige geïnteresseerden worden deze wedstrijden als een “familie” dag uit gezien. Maar ook zeer zeker competitief.  Doorzetten, winnen en verliezen het hoort er allemaal bij. Samen streven naar het voor ieders hoogst haalbare, daarnaast het delen van de gezamenlijke passie.


Kortom: Samen genieten van de mooie sport in de natuur met paarden, familie en vrienden!

bijgewerkt op: 28 augustus 2020

2. OMSCHRIJVING BAVARIA EVENTING TROPHY

De Bavaria Eventing Trophy is opengesteld voor iedereen die in de klasse B, L of M rijdt bij de paarden. Ook internationale deelnemers mogen deelnemen aan de competitie. De Bavaria Eventing Trophy zal in 2020-2021 worden verreden over 5 landelijke samengestelde wedstrijden.

– SGW Ysselsteyn                                            (10 en 11 oktober 2020)
– SGW Alpen Chaam                                       (21 en 28 maart 2021) Afgelast
– Eventing Etten-Leur                                    (5 en 11 april 2021) Afgelast
– SGW Ede-Putten                                          (13 en 20 juni 2021)
– SGW Renswoude                                          (10 en 11 juli 2021)
– Grandorse Horse Trials                                (14 en 15 augustus 2021)
Super Finale: SGW Ysselsteyn                (2 en 3 oktober 2021)

*Data zijn onder voorbehoud!

Tijdens SGW Ysselsteyn (oktober 2021) zal de zogenoemde ‘’Super Finale’’ van de Bavaria Eventing Trophy verreden worden. Ruiters/amazones die tijdens één van de eerste vier Bavaria Eventing Trophy wedstrijden in seizoen 2020/2021 minimaal 65% behaald hebben in de dressuurproef, maximaal 4 strafpunten in het springen (spring- én tijdfouten) én een foutloze ronde in de cross met maximaal 5 tijdfouten gereden hebben kwalificeren zich voor deze ‘’Super Finale’’. Tevens kwalificeren ook de nummers 1, 2 en 3 van de kwalificatiewedstrijd zich automatisch, mits er een klassement opgemaakt wordt. Tijdens SGW Ysselsteyn zullen de ingeschreven gekwalificeerden strijden door een zo hoog mogelijke topscore neer te zetten in de wedstrijd. Men krijgt uiteindelijk drie winnaars; één per klasse.

bijgewerkt op: 28 augustus 2020

3. PUNTENTELLING SUPER FINALE BAVARIA EVENTING TROPHY

Alle wedstrijden die vallen onder de Bavaria Eventing Trophy, zullen volgens de algemeen-, wedstrijd- en disciplinereglementen verreden worden van de KNHS. Een specifieke puntentelling voor deze “Super Finale” is er niet. Alleen de ultieme winnaars (#1) van de gekwalificeerde ringen B, L en M tijdens SGW Ysselsteyn komen in aanmerking voor de uiteindelijke hoofdprijzen.

Zoals hierboven beschreven (2. Omschrijving Bavaria Eventing Trophy), zullen de ruiters/amazones die tijdens het seizoen 2020/2021 minimaal 65% behaald hebben in de dressuurproef, maximaal 4 strafpunten in het springen (spring- én tijdfouten) én een foutloze ronde in de cross met maximaal 5 tijdfouten gereden hebben, zich automatisch kwalificeren voor de Super Finale tijdens SGW Ysselsteyn. Dit geldt tevens voor de nummers 1, 2 en 3 van iedere B-L-M-ring tijdens een kwalificatiewedstrijd. 

Een combinatie is niet verplicht om meerdere kwalificatiewedstrijden te rijden. Deelname aan de Super Finale tijdens SGW Ysselsteyn 2021 is mogelijk indien een combinatie minimaal één keer een kwalificatie heeft behaald in Ysselsteyn (2020), Ede, Renswoude of Kronenberg. Het is altijd een combinatie die zich kwalificeert: dat wil zeggen dat een ruiter/amazone geen ander paard aan de start kan brengen tijdens de Super Finale dan het paard waarmee hij/zij zichzelf eerder heeft gekwalificeerd.

Let op: de deelnemer bent zelf verantwoordelijk om je in te schrijven voor de Super Finale tijdens SGW Ysselsteyn!

Een combinatie mag gedurende het Bavaria Eventing Trophy seizoen 2020/2021, de overstap maken naar een hogere klasse. De kwalificatie die de combinatie reeds heeft behaald, blijft behouden en zal ook geldig zijn in een hogere klasse tijdens de Super Finale. Het is niet toegestaan om in een lagere klasse te starten tijdens de Super Finale, dan waarin de kwalificatie behaald is. Bijvoorbeeld: een combinatie behaalt zijn kwalificatie in de klasse L. Zij mogen ook in de klasse M starten tijdens de Super Finale. De combinatie mag niet in de klasse B van start gaan tijdens de Super Finale.

Een combinatie is niet verplicht om meerdere kwalificatiewedstrijden te rijden. Deelname aan de Super Finale tijdens SGW Ysselsteyn is mogelijk indien een combinatie minimaal één keer een podiumplek heeft behaald tijdens de kwalificatiewedstrijden in Ysselsteyn (2020), Ede of Renswoude. Het is altijd een combinatie die zich kwalificeert: dat wil zeggen dat een ruiter/amazone geen ander paard aan de start kan brengen tijdens de Super Finale dan het paard waarmee hij/zij zichzelf eerder heeft gekwalificeerd.

Ruiters/amazones mogen met meerdere paarden deelnemen aan de Bavaria Eventing Trophy. Ook mogen ruiters/amazones met meerdere paarden van start gaan tijdens de Super Finale. Er zit geen maximum aan het aantal paarden per klasse.

Alleen combinaties die de gehele wedstrijd (dressuur, springen én cross) van start gaan, komen in aanmerking voor een startplaats in de Super Finale. Combinaties die alvorens de cross worden uitgesloten, kunnen geen startplaats bemachtigen voor de Super Finale. Combinaties die tijdens de cross worden uitgesloten, kunnen alsnog in aanmerking komen voor een kwalificatie.

Zowel de ringen B met als zonder dressuur tellen mee in de kwalificaties voor de Super Finale.

In geval van een gelijk aantal strafpunten in het wedstrijdklassement (ex aequo) tijdens de Super Finale, is het onderdeel cross doorslaggevend (het dichtste bij de optimale tijd). Bij geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel springen doorslaggevend zijn (snelste tijd). Bij wederom geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel dressuur doorslaggevend zijn voor het klassement (hoogste percentage).

bijgewerkt op: 28 augustus 2020

4. TUSSENTIJDSE PRIJZEN BAVARIA EVENTING TROPHY

In verband met de huidige maatregelen worden er geen tussentijdse prijzen uitgereikt tijdens meetmomenten, omdat er geen klassement wordt gemaakt. Zodra officiële wedstrijden wel weer mogelijk zijn, ziet het tussentijdse prijzenpakket er als volgt uit:

#1 – Bavaria pet
– Bavaria 0.0 statiedeken
– Bavaria 0.0 bierpakket
#2 – Bavaria pet
#3 – Bavaria pet

De prijzenpakketten zijn voor de combinaties die eindigen op het podium van iedere ring, in de klassen B, L en M tijdens de wedstrijd. Standaard vervolg- en geldprijzen tijdens de samengestelde wedstrijden van de Bavaria Eventing Trophy zullen worden verzorgd door de organiserende vereniging van die wedstrijd.

5. OVERALL PRIJZEN SUPER FINALE BAVARIA EVENTING TROPHY

Tijdens de Super Finale tijdens SGW Renswoude 2021 ziet het uiteindelijke prijzenpakket er als volgt uit:

#1  – Waardecheque t.w.v. €350,- aangeboden door Bavaria
– 2-daagse trainingsstage op Lips Stables, Breda, aangeboden door Olympisch Eventer Tim Lips
– Waardecheque aangeboden door Devoucoux Sellier
– Prijs aangeboden door Petrie Ridingboots
– Prijs aangeboden door Welfare Horse & Care
– Goody-emmer en gratis voedingsadvies aangeboden door Horsefood The Best

Standaard vervolg- en geldprijzen tijdens de samengestelde wedstrijden van de Bavaria Eventing Trophy zullen worden verzorgd door de organiserende vereniging van die wedstrijd.

5. CONTACT

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie wensen, dan gelieve contact op te nemen met Mirl Kersten.

Contactgegevens:
Naam:Mirl Kersten
Functie: Teammanager Bavaria 0.0 Eventing Team
E-mail: mirl@bavaria00eventingteam.nl

6. gekwalificeerden

Klasse B

Ruiter/amazone Paard
Aniëlca Schoenmaekers
Anna Kalkwijk
Anne Braam
Anne van Gils
Anniek Pragt
Annika Volder
Babet Brinks
Bella Van der Borch
Bo van Haaren
Bo Verweij
Britte Kuulkers
Carola Selles
Cassandrah Mulders
Cécile van Wingerden
Chayenne van den Berg
Chloë van Straaten
Christel Custers
Christine Huizer
Colet van Vliet
Danielle Dijkema
Dewi Schuurman
Diede Scheepers
Elisa De Jong
Elise Kok
Esmee Marres
Esmee Schoof
Evelien Van Heuven
Femke van Roij
Finette Pleijter
Fleur Bartels
Fleur Gevers
Frido de Vries
Gerdien Gossink
Gerdine Frens
Gerdine Frens
Hanneke Coolen
Hans Coster
Henriette Wurfbain
Hieke Kreuzer
Hubert Veldmeijer
Ilse Nora Bliek
Ilze van Merrebach
Imke de Grood
Imke Dubbeldam
Iris Huisman
Iris van Binsbergen – Walhout
Ivy Kromopawiro
Jamie Beetsma
Jan Willem Pleijsier
Jantine Blokland
Jessica Philipsen
Jessica Teunis
Karin Leendertse – ’t Hardt
Kees de Jong
Kim Oomen
Kirsten Nederpel
Laura Cruts
Laura Spenkelink
Laura van Beijnum
Lex Smeets
Lieve Van ’t Wout
Linda Cruts
Lisette Laarberg
Lot Van der Veen
Louise Berenpas
Louise Keddeman
Ludo Bijvoet
Mae Roumen
Mandy van der Velden
Marcel Counotte
Marieke ten Cate
Marieke Vervoort
Martijn van Stiphout
Maud Heida
Megan Janssen
Melanie Vossebelt
Melanie Vossebelt
Merel van Veen
Minouche Castricum
Miranda van de Lagemaat
Nalin Maijenburg
Nancy Aurik
Naomi Pieper
Natasja Van de Velden
Nathalie Wolthuis
Nicole Verkade
Niels Huizinga
Nikita Hemmes
Noa Van der Leeuw
Pam Weusthof
Pascalle van Boxtel
Paul Cruts
Quinora Klop
Ramses Fransen
Rashida van der Putten
Rene Custers
Renske Dorst
Roald Mooijman
Robinson Koster
Romy Huisman
Roos van Egmond
Sabine Franken
Sabine Franken
Sanne Heck
Sanne Hoek
Sanne Hoek
Sanne van Rooten
Sascha van Ruiten
Simone Willems
Sophie Postma
Stefanie Baltissen
Susan van Leijsen
Suze van Horrik
Terry McSweeney
Tineke Martens
Valentine Gabriel
Valerie van den Oord
Wendy van Heumen
Yanou van der Meijde
Chacco Messi
Goodnight
Dassini
Ciska
Kashmir
Gaudi
Blue Bird
Guillietta W
Kilfane Kenny
Sjonnie
Ambas
Exclusive Cayenne
Flying Princess Faylinn
Valentina Z
Aurelia
Lord Farnese
Lellebel van de Boshei
Hip Hop
Forsyth
Dobi
Exorbitant
I’m so Special
Ekarla
Gerrit’s Fabrio RW
For Aimee
Hanna DDH
Ferrari
Formidabel
Finesse Sijgje
Rien
Oilily vd Modendreef
Di’angelo
Good2C-you
Ladygirlretto
Kate Brown
Klara
Lady Nala du Vlist
Cabra Candy
Karlien Vika
Qantas
Shanbally Jackpot
Warempel PN
Ruby Cash Z
Sabine van de Leliaard
Favanta
Inferno
Kite van de Zonnehoeve
Cassandra
Grando
Lady in Red
Domillie
Carribean Sky
Katherine’s Rustika
Justinov
Magic By Gini
Eclipse
Dinthe JM
Holiday
Favreau
Humber van de zonnehoeve
Vaneo
Valentino
Spotted
Zipp
Levesta
Het Prinsenland Balisimo
Cantos Z
Kentucky Girl
Zidane
Here we go MC
Happy Go Lucky
Jumero
Jinte Tvl
Anka’s Trichta
Jeliek-H
Givenchy van de hazelhof
Hermiena
Bay Magic
Highlander-o
Hudson
Kentucky
Huntelaar
Happy Hour Fuglsang
Saint Babette
Skyscraper
Vivaldi
Lorenzo B
Gezwiggy jg
Imagine Sweet Irosa
MTT Bink
BP Mandela
Donfire Hippique
Million Lady Q
Ariflow Z
Vitano
Harley van de Boshei
Anders
Kavankiry OMHG
Giorgio Armani
Junior Gs
Jesper
Keizers Kiekeboe
Keizers Kiekeboe
Jillz
Harbour DK Z
Heroiek T&L Z
Be My Guest
Evening Sun
Bay Magic
Blof
Diva
Elinda
Zeppelin Blue
Clix
Escobar
Enaya de Klem Z
Checkpoint Charlie
Pebbles
Zara

Klasse L

Ruiter/amazone Paard
Alexis Gomez
Amanda van Adrichem
Anne Rutten
Annemieke van Rhijn
Birgit de Man
Chantal Megchelenbrink
Chantal Megchelenbrink
Christel Schalk
Coen Philipsen
Cynthia Wouda
Dian Snoek
Dominique Bos
Dominique Wijdeven
Edith Chardon
Esther Regelink
Falco de Nijs
Gina Gerrets
Gjalt Bakkenes
Indy van Eijnatten
Iris Janssen
Janneke Boonzaaijer
Janneke Boonzaaijer
Jantien Naber
Jette Staaks
Jilke Baak
Jill Vrijenhoeff
Jillian Giessen
Joes Van der Loo
Johan de Raad
Katja de Leeuwen
Laurine Tthijs
Lianne Bremer – Horstman
Lianne van de Geest
Lianne van de Geest
Lisette ten Wolde
Lonneke Klein willink
Magda Meijer
Margo van Nijnatten
Marijn Buitenhuis
Marion van Dommelen
Marit Siersema
Megan Janssen
Merel Schaminee
Mylene Spaak
Naomi Pieper
Nena Stevens
Nicole Seuren
Noa van der Leeuw
Pascal van Moort
Patricia Nouws
Patricia Nouws
Pieter Bakker
Quirine Verhagen
Rick Schoonderbeek
Robin Simons
Sanne Heck
Suzan De Graaf
Theo Van de Vendel
Tim Eshuis
Viktorien Gouverneur
Afgoodbye St Nicolaas
Double-O-Seven
Cinquant’s Fistfull of Dollars
Florana
Little Prince
It’s Me
Jup
Cerida
Zamdoria
Heaven Can Wait vd Rietvenne
Lord Aster
Limited Edition
Painted Twice
Kate
I’m dutchie
Nico
Corvette
Emmy Good Retto
Stream Stables Ever So Clever
Barilla
Kiekeboe
Eros
Harm
Kitalpha
Unlimited
Golieone
Newmarket Ritz
Haracy
Golden Girls Knight
Gangster
Kizzy Jane
D’acolino
Estral G
Ratina
Gangster
The Irishman
Kismo
Latoya CS
Gipsy-Boy
Onze Willem vd Rietvenne
Dance ‘till Dawn
Jeliek-H
Amati
O’Malley Greenfield
Happy Hour Fuglsang
Urano
Amadeus Griftenstein’s
Imagine Sweet Irosa
Ballysturm Brilliant
Jamorka
Kamorka
Beau Geste
Dior V
Reybridge River Congo
Gravin Zafidy
Delote M
Clouseau Z
Hello
Carnally Rock
June

 

Klasse M

Ruiter/amazone Paard
Bianca van Lenth
Carolina Moesbergen
Carolina Moesbergen
Danielle Somer
Fabienne Monse
Floor van Gelderen
Harte Hasselbach
Jette Staaks
Jillian Giessen
Jop Vetter
Lobke Bijl
Maartje Siemons
Margo van Nijnatten
Patricia Nouws
Pauline Oudijk
Pieter Bakker
Pleun Driessen
Puck Buijnsters
Rene van der Loo
Renske De Bruin
Rina Van der Kolk
Sanne van den Bosch
Sarah Van Leeuwen
Shirley Scholten
Stephan Hazeleger
Karenzo
Fincent
Inca
Indiana Jones
Chapeau O Z
Go Special
Eternity Diamond
Hudge Z
Newmarket Ritz
Ringfort String of Pearls
Diamonds Dreamer W
Harly
Lecce Balia RS
Kamorka
Swatch
Beau Geste
Cadillac
Image of Roses
Big Spender
Gina Barina
Inita
Dailliant B
It Takes Two
The Diamond Queen
Igor

 

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required