Reglement Bavaria Eventing Trophy

1. VISIE ACHTER DE BAVARIA EVENTING TROPHY

Bavaria wil de gehele eventingsport in Nederland ondersteunen, door een platform te bieden waarbij zowel de top- als breedtesport in Nederland de ondersteuning en de kans krijgt om de sport te kunnen beoefenen.

Bavaria wil de breedtesport en specifiek de discipline “Eventing” een platform bieden om zich te etaleren, bijdrage leveren aan het tillen naar een hoger plan van de Nederlandse eventingsport, stimuleren van talenten zowel paard als ruiters/ amazones.

Tevens wil Bavaria als blijk van waardering naar de fanatieke vrijwilligers, verenigingen en bestuursleden die het bedrijven van de Nederlandse eventingsport mogelijk maakt, de steun bieden die ze hard nodig hebben.

Enerzijds dus competitieve doeleinden, anderzijds ook sociale en maatschappelijke doeleinden.

Met de eventingsport is vaak het hele gezin gemoeid. Het bestaat uit 3 disciplines en duurt dan ook de gehele dag. Ouders en verzorgers zijn druk in de weer om zoon en/of dochter te ondersteunen deze gehele dag. Samen met het publiek; familieleden, vrienden, collega ruiters en overige geïnteresseerden worden deze wedstrijden als een “familie” dag uit gezien.

Maar ook zeer zeker competitief.  Doorzetten, winnen en verliezen het hoort er allemaal bij. Samen streven naar het voor ieders hoogst haalbare, daarnaast het delen van de gezamenlijke passie.

Kortom: Samen genieten van de mooie sport in de natuur met paarden, familie en vrienden!

2. OMSCHRIJVING BAVARIA EVENTING TROPHY

De Bavaria Eventing Trophy is opengesteld voor iedereen die B, L of M rijdt bij de paarden. Ook internationale deelnemers mogen deelnemen aan de competitie.

De Bavaria Eventing Trophy zal in 2018 worden verreden over 6 landelijke samengestelde wedstrijden in de klasses B, L en M. Dat zijn:

 1. SGW Alpen Chaam
 2. Eventing Etten-Leur
 3. Grandorse Horse Trials (voorheen SGW Noord Limburg)
 4. SGW Renswoude
 5. Eventing Hulsberg
 6. SGW Ysselsteyn

Van deze 6 wedstrijden, zullen de beste 5 resultaten tellen. Nadat alle wedstrijden verreden zijn, wordt er een overall winnaar bekend. De overall winnaar is de combinatie die over de bovengenoemde wedstrijden het beste is van alle klasses samen. Men krijgt dus één kampioen,  de “Bavaria Eventing Kampioen”, een 2de  en een 3de plaats.

3. PUNTENTELLING BAVARIA EVENTING TROPHY

 1. De beste 5 verreden wedstrijden over de 6 bovengenoemde SGW’s tellen mee voor de eindstand van de Bavaria Eventing Trophy.
 2. Bij het overgaan naar een hogere klasse, mag men niet meer starten in de lagere klasse voor de Bavaria Eventing Trophy.
 3. Combinaties behouden hun punten, ook bij overstap naar een hogere klasse.
 4. Bij gelijke aantal punten in het klassement, is het onderdeel cross doorslaggevend (het dichtste bij de optimale tijd), bij geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel springen, vervolgens de dressuur score bepalend zijn voor het klassement.
 5. In geval van een gelijk aantal punten in de eindstand, is de laatste wedstrijd doorslaggevend. Mocht er dan reeds nog een ex aequo zijn, is de wedstrijd daarvoor doorslaggevend.
  Geeft dit geen verandering in de ex aequo stand, dan is er een gedeelde kampioen. Het prijzengeld van de nummers 1 en 2 zullen bij elkaar opgeteld en verdeeld worden over de gedeelde kampioenen, dit idem voor de aanvullende prijzenpakketten.
 6. Ruiters/ amazones met meerdere paarden tijdens de Bavaria Eventing Trophy wedstrijden, telt alleen de beste combinatie in het eindklassement.
 7. Mocht het reglement op bovengenoemde punten niet voldoende duidelijkheid geven of doorslaggevend zijn, zal er beroep worden gedaan op overleg met derde. Deze eindconclusie is dan bepalend.
 8. Zowel de klasse B met als zonder dressuur tellen mee voor de puntentelling van de Bavaria Eventing Trophy.

Puntenverdeling:

Klassering

Klasse B

Klasse L

Klasse M

1ste

15 punten

15 punten

15 punten

2de

12 punten

12 punten

12 punten

3de

10 punten

10 punten

10 punten

4de

8 punten

8 punten

8 punten

5de

6 punten

6 punten

6 punten

6de

5 punten

5 punten

5 punten

7de

4 punten

4 punten

4 punten

8ste

3 punten

3 punten

3 punten

9de

2 punten

2 punten

2 punten

10de

1 punt

1 punt

1 punt

4. PRIJZEN

Iedere samengestelde wedstrijd die mee telt voor de Bavaria Eventing Trophy, krijgen alle B, L en M winnaars een Bavaria statiedeken en een Bavaria prijzenpakket
(Bavaria 0.0 dranken en incl. Bavaria pet).

Eindstand competitie – overall winnaar (van alle klasses tezamen):

1e plaats € 500,-
2e plaats € 350
3e plaats € 250,-

Tevens aanvullende prijzenpakketten gesponsord door CWD, Petrie Boots en Horsefood voor de drie eind prijswinnaars.

Daarnaast krijgen deze drie prijswinnaars een tweedaagse stage aangeboden op het Talent Trainingscentrum Lips Stables van Olympisch Eventingruiter Tim Lips.

5. CONTACT

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan gelieve contact op met Mej L. de Vries.

Contactgegevens:
Naam: Rianne Haegens
Functie: Manager Event Organisatie Lips Stables
E-mail: info@bavaria00eventingteam.nl