Reglement Bavaria Eventing Trophy

1. VISIE ACHTER DE BAVARIA EVENTING TROPHY

Bavaria wil de gehele eventingsport in Nederland ondersteunen, door een platform te bieden waarbij zowel de top- als breedtesport in Nederland de ondersteuning en de kans krijgt om de sport te kunnen beoefenen.

Bavaria wil de breedtesport en specifiek de discipline “Eventing” een platform bieden om zich te etaleren, een bijdrage leveren aan het tillen naar een hoger plan van de Nederlandse eventingsport en het stimuleren van zowel paard als ruiter/amazone.

Tevens wil Bavaria als blijk van waardering naar de fanatieke vrijwilligers, verenigingen en bestuursleden die het bedrijven van de Nederlandse eventingsport mogelijk maken, de steun bieden die ze hard nodig hebben.

Enerzijds dus competitieve doeleinden, anderzijds ook sociale en maatschappelijke doeleinden.

Met de eventingsport is vaak het hele gezin gemoeid. Het bestaat uit 3 disciplines en duurt dan ook de gehele dag. Ouders en verzorgers zijn druk in de weer om zoon en/of dochter te ondersteunen deze gehele dag. Samen met het publiek; familieleden, vrienden, collega ruiters en overige geïnteresseerden worden deze wedstrijden als een “familie” dag uit gezien.

Maar ook zeer zeker competitief.  Doorzetten, winnen en verliezen het hoort er allemaal bij. Samen streven naar het voor ieders hoogst haalbare, daarnaast het delen van de gezamenlijke passie.

Kortom: Samen genieten van de mooie sport in de natuur met paarden, familie en vrienden!

bijgewerkt op: 28 augustus 2020

2. OMSCHRIJVING BAVARIA EVENTING TROPHY

De Bavaria Eventing Trophy is opengesteld voor iedereen die B, L of M rijdt bij de paarden. Ook internationale deelnemers mogen deelnemen aan de competitie.

De Bavaria Eventing Trophy zal in 2020/2021 worden verreden over 5 landelijke samengestelde wedstrijden. Dat zijn:

1. SGW Ysselsteyn (10 en 11 oktober 2020)
2. SGW Alphen Chaam (21 en 28 maart 2021)
3. Eventing Etten-Leur (5 en 11 april 2021)
4. Grandorse Horse Trials (8 en 9 mei 2021)
5. Super Finale: SGW Renswoude ( juli 2021)

*Data zijn onder voorbehoud!

Tijdens SGW Renswoude (juli 2021) zal de zogenoemde “Super Finale” van de Bavaria Eventing Trophy verreden worden. Ruiters/amazones die op het podium eindigen (plaatsering #1, #2 of #3) tijdens één van de eerste vier Bavaria Eventing Trophy wedstrijden in seizoen 2020/2021, kwalificeren zich voor deze “Super Finale”. Tijdens SGW Renswoude zal er een B-ring verreden worden met alléén maar gekwalificeerden van seizoen 2020/2021. Hetzelfde geldt voor de L- en de M-ring. Men krijgt uiteindelijk drie winnaars; één per klasse.  

bijgewerkt op: 28 augustus 2020

3. PUNTENTELLING SUPER FINALE BAVARIA EVENTING TROPHY

Alle wedstrijden die vallen onder de Bavaria Eventing Trophy, zullen volgens de algemeen-, wedstrijd- en disciplinereglementen verreden worden van de KNHS. Een specifieke puntentelling voor deze “Super Finale” is er niet. Alleen de ultieme winnaars (#1) van de gekwalificeerde ringen B, L en M komen in aanmerking voor de uiteindelijke hoofdprijzen.

Zoals hierboven beschreven (2. Omschrijving Bavaria Eventing Trophy), zullen de ruiters/amazones die tijdens het seizoen 2020/2021 op het podium eindigen, zich automatisch kwalificeren voor de Super Finale tijdens SGW Renswoude. Gekwalificeerden zullen worden benaderd door de teammanager van het Bavaria 0.0 Eventing Team (Josephine Gremmen) om de laatste informatie door te geven alvorens de Super Finale plaatsvindt. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is het belangrijk dat de juiste contactgegevens van de gekwalifeerde(n) (e-mailadres en telefoonnummer) tijdens een Trophy-wedstrijd worden verstrekt aan de teammanager.

Let op: je bent zelf verantwoordelijk om je in te schrijven voor de Super Finale tijdens SGW Renswoude!

Een combinatie mag gedurende het Bavaria Eventing Trophy seizoen 2020/2021, de overstap maken naar een hogere klasse. De kwalificatie die de combinatie reeds heeft behaald, blijft behouden en zal ook geldig zijn in een hogere klasse tijdens de Super Finale. Het is niet toegestaan om in een lagere klasse te starten tijdens de Super Finale, dan waarin de kwalificatie behaald is. Bijvoorbeeld: een combinatie behaalt zijn kwalificatie in de klasse L. Zij mogen ook in de klasse M starten tijdens de Super Finale. De combinatie mag niet in de klasse B van start gaan tijdens de Super Finale.

Ruiters/amazones mogen met meerdere paarden deelnemen aan de Bavaria Eventing Trophy. Ook mogen ruiters/amazones met meerdere paarden van start gaan tijdens de Super Finale. Er zit geen maximum aan het aantal paarden per klasse.

Alleen combinaties die de gehele wedstrijd (dressuur, springen én cross) van start gaan, komen in aanmerking voor een startplaats in de Super Finale. Combinaties die alvorens de cross worden uitgesloten, kunnen geen startplaats bemachtigen voor de Super Finale. Combinaties die tijdens de cross worden uitgesloten, kunnen alsnog in aanmerking komen voor een kwalificatie.

Tijdens de Super Finale in Renswoude zullen de gekwalificeerden in de klasse B géén dressuurproef rijden.

In geval van een gelijk aantal strafpunten in het wedstrijdklassement (ex aequo) tijdens de Super Finale, is het onderdeel cross doorslaggevend (het dichtste bij de optimale tijd). Bij geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel springen doorslaggevend zijn (snelste tijd). Bij wederom geen verandering in de ex aequo klassering, zal daarna het onderdeel dressuur doorslaggevend zijn voor het klassement (hoogste percentage).

bijgewerkt op: 28 augustus 2020

4. TUSSENTIJDSE PRIJZEN BAVARIA EVENTING TROPHY

Tijdens iedere samengestelde wedstrijd die mee telt voor de Bavaria Eventing Trophy in 2020/2021 (SGW Alphen Chaam, Eventing Etten-Leur, Grandorse Horse Trials en SGW Renswoude) ziet het tussentijdse prijzenpakket er als volgt uit:

#1 – Bavaria pet
– Bavaria 0.0 statiedeken
– Bavaria 0.0 bierpakket
#2 – Bavaria pet
#3 – Bavaria pet

De prijzenpakketten zijn voor de combinaties die eindigen op het podium van iedere ring, in de klassen B, L en M tijdens de wedstrijd. Eventuele vervolgprijzen tijdens de samengestelde wedstrijden van de Bavaria Eventing Trophy zullen worden verzorgd door de organiserende vereniging van die wedstrijd.

5. OVERALL PRIJZEN SUPER FINALE BAVARIA EVENTING TROPHY

Tijdens de Super Finale tijdens SGW Renswoude 2021 ziet het uiteindelijke prijzenpakket er als volgt uit:

#1  – Waardecheque t.w.v. €350,- aangeboden door Bavaria
– 2-daagse trainingsstage aangeboden door Olympisch Eventer Tim Lips op Lips Stables, Breda
– Waardecheque aangeboden door Devoucoux
– Prijs aangeboden door Petrie Ridingboots
– Prijs aangeboden door Welfare Horse & Care
– Goody-emmer en gratis voedingsadvies aangeboden door Horsefood The Best

De vervolgprijzen zullen worden verzorgd door de organiserende verenigingen van de Bavaria Eventing Trophy wedstrijden.

5. CONTACT

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan gelieve contact op met Josephine Gremmen.

Contactgegevens:
Naam: Josephine Gremmen
Functie: Teammanager Bavaria 0.0 Eventing Team
E-mail: info@bavaria00eventingteam.nl

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required