Sanne de Jong

Al sinds ze het zich kan heugen, zijn er paarden in het leven van Sanne de Jong. In het Bavaria 0.0 Eventing Team hoopt ze zich door te ontwikkelen tot een vaste kracht in het Nederlands team.

Toen ik in december 1994 geboren werd, hadden mijn ouders een spring-/handelsstal en stond mijn eerste pony al op mij te wachten. Deze shetlander, luisterend naar de naam Willem, heb ik meer dan twintig jaar gehad en heeft mij met het paardenvirus aangestoken. Poetsen, knuffelen, rijden, springen, ik deed het allemaal, als ik maar in de buurt van Willem kon zijn. Toen ik te groot werd voor hem, volgden mijn eerste wedstrijdpony’s en namen mijn ouders mij elk weekend mee op (spring)wedstrijden.

“Ik hoop later met zelfopgeleide paarden een vaste waarde voor het Nederlandse team te zijn”

Sanne de JongToen ik veertien was, maakte ik de overstap naar de paarden en ben ik in de eventingsport gerold. In deze fantastische sport heb ik ondertussen al vele mooie en natuurlijk ook minder mooie momenten meegemaakt. Dat is de harde leerschool van de topsport, maar dat maakt het uiteindelijk ook zo bijzonder. Het meest trots ben ik op mijn prestaties met Enjoy. Zij is door mijn ouders gefokt en door mij opgeleid, van het zadelmak maken tot aan de eerste wedstrijden. Toen ze vijf jaar oud was, wonnen wij het KWPN/KNHS Kampioenschap voor jonge eventingpaarden. Een jaar later werd ze knap vierde op het WK voor jonge paarden en afgelopen jaar eindigde ze bij hetzelfde WK in de toptwintig bij de zevenjarigen.

Sanne de JongHet komende jaar wil ik de overstap naar 3* maken, met als doel voor 2017 Military Boekelo in oktober. Daarnaast blijf ik druk met de jongere paarden. In de toekomst hoop ik namelijk met zelfopgeleide paarden een vaste waarde voor het Nederlandse team te zijn. Ik kijk er erg naar uit om dit jaar op de wedstrijden te verschijnen in het Bavaria blauw! Het is niet gemakkelijk om als jonge ruiter een opstart te vinden bij de senioren en ik ben blij dat Bavaria 0.0 ons als eventingruiters hierbij wil ondersteunen. Ik hoop dat wij met het team een leuke en succesvolle tijd gaan hebben en dat wij allemaal, ruiters, begeleidingsteam en natuurlijk Bavaria, straks terug kunnen kijken op een geslaagd seizoen.