Sanne de Jong

Bavaria 0.0 Eventing Teamlid

Al sinds ze het zich kan heugen, zijn er paarden in het leven van Sanne de Jong. In het Bavaria 0.0 Eventingteam hoopt ze zich door te ontwikkelen tot een vaste kracht in het Nederlands team.
Toen ik in december 1994 geboren werd, hadden mijn ouders een spring-/handelsstal en stond mijn eerste pony al op mij te wachten. Deze shetlander, luisterend naar de naam Willem, heb ik meer dan twintig jaar gehad en heeft mij met het paardenvirus aangestoken. Poetsen, knuffelen, rijden, springen, ik deed het allemaal, als ik maar in de buurt van Willem kon zijn. Toen ik te groot werd voor hem, volgden mijn eerste wedstrijdpony’s en namen mijn ouders mij elk weekend mee op (spring)wedstrijden.
Sanne de Jong

Toen ik veertien was, maakte ik de overstap naar de paarden. Ik heb met een van mijn pony’s ooit wel in het eventingkader gezeten, maar met de paarden ben ik definitief de eventingsport in gerold. In deze fantastische sport heb ik ondertussen al vele mooie en natuurlijk ook minder mooie momenten meegemaakt. Dat is de harde leerschool van de topsport, maar dat maakt het uiteindelijk ook zo bijzonder. Het meest trots ben ik op mijn prestaties met Enjoy. Zij is door mijn ouders gefokt en door mij opgeleid, van het zadelmak maken tot aan de eerste wedstrijden. Toen ze vijf jaar oud was, wonnen wij het KWPN/KNHS Kampioenschap voor jonge eventingpaarden. Een jaar later werd ze knap vierde op het WK voor jonge paarden en een jaar later eindigde ze bij hetzelfde WK in de toptwintig bij de zevenjarigen.
Sanne de Jong
In 2017, het jaar dat Enjoy acht werd, maakten we de overstap naar de 3*. Aan het einde van het seizoen reden we foutloos door de cross van Boekelo en wonnen we brons in het Nederlands kampioenschap. In 2018 reden we ook weer diverse 3* crossen foutloos en waren onder andere lid van het team dat tweede werd in de FEI Nations Cup in Haras du Pin. Bekroning op het seizoen was onze rit foutloos en binnen de tijd in Boekelo en de zilveren NK medaille die we daarmee wonnen.

ik hoop dat we deze lijn voort kunnen zetten naar Tokyo 2020

Door de mooie prestaties met Enjoy ben ik ook opgenomen in het KNHS Talententeam.
Daarnaast ben ik druk met de jongere paarden. In de toekomst hoop ik namelijk met zelfopgeleide paarden een vaste waarde voor het Nederlandse team te zijn. In 2017 won onze Have Fun het kampioenschap voor 5-jarige paarden en eindigde ook Hatary MBF hoog in het klassement. Deze laatste heeft inmiddels ook al mooie internationale resultaten geboekt. Voor de komende jaren hebben we ook een aantal veel belovende jongere paarden op stal.

Sanne de Jong

Ik ben er trots op dat ik de kans krijg om in het Bavaria blauw aan de start te mogen verschijnen! Het is niet gemakkelijk om als jonge ruiter een opstart te vinden bij de senioren en ik ben blij dat Bavaria 0.0 ons als eventingruiters hierbij wil ondersteunen. De eerste jaren in het Bavaria 0.0 Eventingteam waren heel leerzaam, leuk en succesvol, ik hoop dat we deze lijn voort kunnen zetten naar Tokyo 2020.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required