Larissa Hartkamp

Na een succesvolle jeugd bij de pony’s stapte Larissa Hartkamp (24) op haar achttiende over naar de paarden. Inmiddels heeft ze haar eigen stal en droomt ze van deelname aan de Olympische Spelen.

Het paardenvirus heb ik van mijn moeder geërfd. Zij heeft vroeger ook wedstrijden gereden. Mijn oma heeft veel falabella’s, dus als klein meisje was ik daar vaak om met de pony’s te knuffelen. Ik heb in die tijd veel jonge pony’s opgeleid tot succesvolle wedstrijdpony’s. Na mijn overstap naar de paarden ben ik in 2011 een half jaar working-student geweest bij Tim Lips. Inmiddels heb ik van deze hobby mijn werk kunnen maken en heb ik mijn eigen stal, LH Sporthorses. Het opleiden van jonge spring- en eventingpaarden staat hierin centraal. Op dit moment heb ik zeven paarden van eigenaren en vier paarden van mijn ouders en mij. Daarnaast ben ik iedere week wel te vinden op een springwedstrijd, van BB niveau tot en met nationaal 1.40m. Ook heb ik internationaal 2* niveau gesprongen, ben ik Z1 dressuur geklasseerd en heb ik in de eventing ervaring tot en met internationaal 2* niveau.

“Mijn doel op lange termijn is succesvol deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio”

Ik ben tot nu toe drie keer Nederlands Kampioen geworden:
2010 eventing pony’s klasse M
2012 eventing paarden klasse Z
2013 springen paarden klasse L

In 2013 won ik zilver op het NK eventing voor Young Riders en afgelopen jaar won ik met d’Artagnan zilver op het NK CIC** eventing. Op de internationale eventingwedstrijden reed ik ook vaak in de prijzen. Zo werd ik tweede met Kain in de CIC* van Helvoirt 2014 en in 2015 zelfs eerste. Vorig jaar won ik met d’Artagnan de CIC* van Castenray. In 2013 heb ik met Angel meegedaan aan het EK landelijke ruiters en EK Young Riders. Datzelfde jaar reed ik met Kain het WK voor zes-jarige eventingpaarden.

Voor dit jaar is mijn doel om met d’Artagnan meer ervaring op te doen in de 2* eventing en de overstap naar de 3* te maken. Naast d’Artagnan heb ik nog een jong eventingpaard, G-ladymeyer. Met haar wil ik dit jaar de overstap naar de 1* maken en hopelijk kunnen we ons selecteren om deel te mogen nemen aan het WK voor zes-jarige eventingpaarden. Mijn doel op lange termijn is natuurlijk succesvol deelnemen aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio.