Joyce van de Kuilen

In 2007 reed Joyce van de Kuilen haar eerste cross en bleek deze combinatie liefde op het eerste gezicht. Tien jaar later hoopt ze met behulp van het Bavaria 0.0 Eventing Team de volgende stap in haar carrière te zetten.

Ik ben al heel jong begonnen met het rijden van diverse pony’s. Eigenlijk kon dit ook niet anders, omdat mijn moeder een eigen paard had en mijn zus een eigen pony. Ik heb verschillende pony’s gehad, in de cat. A/B, een paar in de cat. C en vervolgens ook in de cat. D. Al deze ponys’s, net zoals later de paarden, bracht ik uit in dressuur, springen en eventing. Mijn ouders hadden destijds een kennis die zei dat ik eigenlijk maar eens een officiële eventingwedstrijd moest gaan rijden. Zo reed ik op 07/07/2007 mijn eerste eventing wedstrijd in Ede met een C-pony. Sindsdien ben ik besmet met het virus.

“We gaan er dit jaar hard voor werken om nog één keer een EK te mogen rijden bij de Young Riders”

Enkele jaren later kwam er een geweldige zwarte hengst die ik zelf heb opgeleid tot ZZ springen M1 dressuur en 2 ster eventing. Ik heb deze mooie ponytijd op zestienjarige leeftijd af kunnen sluiten met goud bij het NK Z Eventing voor pony’s en een bronzen teammedaille en een zeventiende individuele plaats op het EK in Fontainebleau (2012), onder leiding van Martin Lips. De bronzen medaille is mijn allermooiste prestatie tot nu toe. Ook ben ik trots op mijn ruiterster, die ik heb ontvangen voor het zelf opleiden van twee pony’s, waaronder de pony waarmee ik de EK-medaille won.

Eind 2012 heb ik een junioren paard aangekocht met de naam Izalco. Met hem reed ik het jaar erna mijn eerste EK bij de junioren. Daarna volgden nog een junioren EK en twee EK’s bij de Young Riders! Ondertussen stonden we ook twee keer op het podium bij het NK voor junioren. Ik ben ontzettend trots op alles wat ik met hem heb bereikt. We hebben samen veel mogen leren en leren nog iedere dag bij. Ondanks dat Izalco al achttien jaar is, gaan we er dit jaar hard voor werken om nog één keer een EK te mogen rijden bij de Young Riders.

JoyceSinds juli 2016 ben ik werkzaam bij Tim Lips en heb ik een geweldige kans gekregen om de zevenjarige Lacoste Z te rijden. Heb met deze merrie vorig seizoen al twee mooie 1 ster wedstrijden mogen rijden. Ik hoop dat ik haar verder kan opleiden tot 2/3 sterren niveau. Voor 2017 heb ik daarnaast twee doelen: ik zou dit jaar graag nog aan start willen komen in een 3 ster wedstrijd en mezelf selecteren voor het EK Young Riders in het Ierse Millstreet.