Elaine Pen

Bavaria 0.0 Eventing Teamlid

Net zoals veel andere ruiters komt Elaine Pen uit een echte paardenfamilie. Haar ouders hadden toen ze geboren werd al een eigen stal en hebben allebei op hoog niveau gereden. Zelf behaalde ze ook al internationale successen, maar droomt ze van meer.

Mijn moeder heeft als dressuuramazone internationale medailles gewonnen en mijn vader was reserve voor de Spelen van München in 1972 (moderne vijfkamp). Er waren dus altijd al paarden in mijn leven. Op mijn tiende kreeg ik ‘eindelijk’ mijn eigen D-pony van mijn opa en oma. Net als in mijn favoriete film ‘Black Beauty’ was het een prachtige zwarte pony, maar ook wel een beetje een stoute. Daarna volgden andere wedstrijdpony’s, waarmee ik alle onderdelen van de wedstrijdsport deed. Nadat ik echter mijn eerste crossen had gereden, was ik verkocht.

Vanaf de Young Riders kwam mijn carrière in een stroomversnelling. Ik maakte de overstap naar de CCI3* en reed mijn eerste lange CCI3* in het Poolse Strzegom. Ik weet nog goed dat ik al blij was dat ik de kwalificatie had gehaald en benieuwd hoe ik het zou toen in verhouding tot de rest. Ik was pas 21, maar tot een ieders verbazing won ik de wedstrijd! Het was voor het eerst in twintig jaar dat een Nederlander een 3* won en ik ben tot op heden de laatste die dat heeft geflikt.

Na mijn debuut volgden mooie andere resultaten, zoals deelname aan de Olympische Spelen in Londen en een teammedaille bij de WK In Normandië. Toch staan er nog genoeg ambities op het programma. Dit jaar rond ik mijn studie af en hoop ik mijn blessureleed definitief achter me te laten. Ik ben enorm benieuwd wat ik kan bereiken als ik me helemaal kan focussen op de sport. Ik droom van mooie prestaties op EK’s, WK’s en heb als hoofddoel Tokyo 2020. De ultieme droom? Een olympische medaille, met het team of individueel, dat maakt me niet eens zoveel uit. Ik hoop zo goed te worden dat ik echt in de top kan meedraaien.

“Het was voor het eerst in twintig jaar dat een Nederlander een 3* won en ik ben tot op heden de laatste die dat heeft geflikt”
Mijn start in het Bavaria 0.0 Eventing Team betekent dat ik de samenwerking met Martin Lips kan doorzetten. We hebben samen al veel meegemaakt en ik ben blij dat we daar nu verder aan gaan bouwen. Met het team en Bavaria gaan we de sport verder op de kaart zetten. Des te groter de sport, des te meer trainers, eigenaren, budgetten en andere mogelijkheden er komen. Het mooiste is dat we daar nu als team aan kunnen bijdragen. Ik heb zelf nog veel te leren, maar hoop dat ik ook een steentje kan bijdragen aan hun ontwikkeling.

 

 

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required