Bavaria 0.0 Talent Team 2020

De Talenten van het Bavaria 0.0 Talent Team

Naomi Pieper – Happy Hour Fuglsang

Naomi PieperIk ben Naomi Pieper, 22 jaar oud. Eigenlijk was ik nog niet zo bekend met eventing, totdat ik in 2014 op stal kwam te staan bij een voormalig Youngrider. Langzaam maakte ik kennis met de sport en in 2017 reed ik mijn eerste crosswedstrijd. Zowel Happy Hour, als ik hebben geen ervaring en dat maakt het soms lastig. Echter, Happy Hour heeft een geweldig karakter en dat helpt ons enorm in de cross. Naast veel kilometers maken, is de ondersteuning die we vanuit het Bavaria 0.0 Talent Team krijgen van enorme waarde. Het is een gave kans om ons te ontwikkelen tot een succesvolle combinatie!

Cindy Oosterhuis – Good Luck

Mijn naam is Cindy Oosterhuis, ik ben 21 jaar en ik kom uit Drachten. Op dit moment studeer ik Psychologie aan de Universiteit van Groningen. Samen met mijn paard Goodluck zit ik in het Bavaria 0.0 Talent Team. We hebben hem als vijfjarige gekocht zonder crosservaring en inmiddels zijn we Z- startgerechtigd.
Ons doel voor volgend jaar is om een paar mooie internationale wedstrijden te rijden en zo meer ervaring op te doen.
Dit is mijn derde jaar in het team en ik heb inmiddels al heel veel geleerd van Tim en hoop het komende jaar nog meer te leren.

Jillian Giessen – Newmarket Ritz

Jillian is 20 jaar oud en is opgegroeid in Velden. Van jongs af aan heeft Jillian fanatiek bij de pony’s gereden en toen is de passie voor de eventing al ontstaan. Met haar eigen opgeleide D-pony Twist is ze voor het eerst op hoger niveau eventing gaan rijden. Hierdoor kwam zij in aanmerking voor het Nederlands team. Met Twist heeft ze op het Europees Kampioenschap in Malmö mogen rijden.

Na de verkoop van haar pony Twist is ze overgestapt naar de paarden. Jillian is toen vooral bezig geweest met het opleiden en verkopen van jonge paarden.
Na de aankoop van haar huidige sportpaard Tamira was er weer een kans om op hoger internationaal eventing niveau mee te doen.
Tamira en Newmarket Ritz zijn momenteel de eigen sportpaarden van Jillian. Met Tamira rijdt ze 2* eventing, 1.20m springen en M2 dressuur. Met Newmarket Ritz is Jillian momenteel B-springen en L-dressuur.

Level
– 2* eventing gekwalificeerd
– Z-springen gekwalificeerd
– 2015 Europees Kampioenschap Pony’s in Malmö, 15e plaats individueel

Mylène Spaak – King Canna

Ik ben Mylène Spaak, geboren op 30 oktober 1999. Samen met mijn paard King Canna ben ik sinds 2018 opgenomen in het Bavaria 0.0 Talent Team. Naast dat ik 3* eventing rijd, rijd ik met mijn paard Ziteldo Zware Tour dressuur en Espresso Lichte Tour. Beide paarden hoop ik binnenkort in de U25 te kunnen starten. In 2019 zijn King Canna en ik Nederlands Kampioen Young Riders geworden en hebben wij teambrons gehaald op het EK eventing Young Riders in Maarsbergen. Juist de combinatie van deze twee disciplines houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ik mij kan ontwikkelen als allround amazone.

Ik ben tweedejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Doordat ik de paarden aan huis heb, kan ik paardensport en studie combineren. De prestaties van vorig jaar heb ik mede te danken aan de ondersteuning en het vertrouwen van het Bavaria 0.0 Talent Team. Hopelijk kunnen we als team dit voortzetten in de toekomst!

Myrle Schoones – Dimitri

Myrle is 22 jaar oud en voor het 2de jaar opgenomen in het Bavaria 0.0 eventing team.
Myrle komt absoluut niet uit een paarden familie en is op haar 9de begonnen met rijden op een manege. Na heel lang zeuren en papa lief aankijken kwam op haar 11de haar 1ste eigen pony, Nikita. Zo fanatiek als ze waren kwam er al snel een 2de pony bij genaamd Coco. Eerst alleen springen want eventing was toch wat spannend maar na 1 eventing training verliefd geworden op deze tak van de sport. Binnen no time reed ze met 2 ponies op het hoogste niveau en werd ze opgenomen in het ponykader.

Jammer genoeg komt er aan elke pony tijd een eind. Met het paard Ravallo reed Myrle in 2016 succesvol haar eerste internationale wedstrijden en werd opgenomen in het kader van de junioren. Via Renske Kroeze kwam het paard Dimitri op haar pad. De aankoop van Dimitri bleek al gauw een goede zaak, al snel reed ze ook met hem op internationaal niveau waardoor ze met 2 paarden opgenomen werd in het kader van de Young riders.

Dimitri was ook het paard waar Myrle haar 4* debuut heeft gemaakt, hier in gelijk best rookie werd, eveneens heeft deelgenomen aan de nationscup van Pratoni met de senioren en in 2018 en 2019 heeft deelgenomen aan het EK Young Riders. Omdat Myrle besloot haar focus meer op haar studie en werk te leggen heeft ze eind 2019 de moeilijke beslissing genomen Dimitri te verkopen en opnieuw te beginnen met het opleiden van een jong paard. Via de veiling van Dutch Eventing Stables en een tip van wederom Renske Kroeze heeft ze de 4 jarige Keizer gevonden.
Nu is ze dus bezig met het opleiden van deze nieuwe topper in de dop met de hoop deze weer te kunnen brengen naar het hoogste niveau!

 

Scoutingsdag2019logo's Bavaria 0.0 TalentTeam

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required