Talententeams

Reglement

reglement versie 1.3 bijgewerkt maandag 20 januari 2020 11:20 uur

1. VISIE ACHTER DE TALENT EXPERIENCE & BAVARIA 0.0 TALENT TEAM

Met het Talent Experience team en het Bavaria 0.0 Talent Team willen wij talentvolle eventing ruiters en amazones in de leeftijd van 10 tot 25 jaar op een plezierige en verantwoordelijke manier de eventingsport leren te bedrijven.

De sponsoren Bavaria 0.0, Van Santvoort Makelaars en JK Horsetrucks hebben samen met Lips Stables de handen in een geslagen om jonge talenten op een plezierige en verantwoordelijke manier te helpen bij het bedrijven van de eventingsport. Met deze talententeams willen wij een community creëren waarin kennis en expertise gedeeld wordt in de vorm van een talentontwikkelingsplan om daarmee over de hele breedte de sport te bevorderen.

De insteek is om eventing ruiters al op jongere leeftijd te begeleiden en ze daarmee de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen en uit te groeien naar een goede eventing ruiter. Het is niet per se de bedoeling om een volgende olympisch kampioen te smeden. Iedereen tussen de 10 en 25 jaar is welkom!

2. OPZET TALENTENTEAMS

De talententeams zijn onderverdeeld in de volgende 2 leeftijdscategorieën:

2.1
10 – 17 jaar “Talent Experience” powered by van Santvoort Makelaars, JK Horsetrucks & Lips Stables.
In de leeftijdscategorie 10 t/m 17 jaar worden ca. 20 combinaties geselecteerd. Deze combinaties krijgen gedurende het jaar 5 decentrale crosstrainingen van de Olympisch Eventing ruiter Tim Lips op een van de twee trainingscentra van Bavaria 0.0 (Lips Stables Breda of HC de Schalm Renswoude). Daarnaast zal niet alleen Tim Lips, maar ook enkele sponsoren deze talenten en hun ouders tijdens de trainingsdagen ieder persoonlijk adviseren over wedstrijdschema’s, veterinair management, doelen stellen, voedingsadvies ect.

2.2
18 – 25 jaar Bavaria 0.0 Talent Team
In de leeftijdscategorie 18 t/m 25 jaar worden 5 combinaties geselecteerd. Voor hen wordt een individueel trainingsprogramma samengesteld, bestaande uit 10 individuele cross-, spring- of dressuurtrainingen bij de Olympisch Eventingruiter Tim Lips. Ook krijgen zij daarnaast advies van Tim Lips, als ook van enkele sponsoren, over wedstrijdschema’s, veterinair management, doelen stellen, voedingsadvies ect.

Belangrijk:
De Talent Experience is vooral bedoeld voor ruiters en amazones tussen de 10 en 17 jaar die zich graag verder willen ontwikkelen en begeleiding zoeken om de Eventingsport op een plezierige en verantwoordelijke wijze te beoefenen. Het Bavaria 0.0 Talent Team is vooral bedoeld om talentvolle eventingruiters op te leiden en te begeleiden. Tevens bestaat er een mogelijkheid dat zij doorstromen naar het Bavaria 0.0 Eventing Team. Dit is niet de insteek, maar is eventueel wel mogelijk.

3. SCOUTINGSDAG

Op zondag 12 juli 2020 wordt er een Talenten Scoutingsdag georganiseerd op het Bavaria 0.0 Trainingscentrum De Schalm in Renswoude. Onderstaand vind je alle informatie omtrent deze dag.

3.1 OVERZICHT

Tijdens deze scoutingsdag gaan de talenten gescout worden voor óf het Talent Experience Team óf het Bavaria 0.0 Talent Team. Diverse topcoaches en -ruiters zullen die dag aanwezig zijn om de deelnemers te scouten en te helpen.

De dag bestaat uit 3 onderdelen: het rijden van een dressuurproef, het rijden van een springparcours en het rijden van een (verkorte) cross. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de scoutingsdag een protocol met tips en adviezen van de scouts van de verschillende onderdelen. Daarnaast krijgt iedereen een goedgevulde een goodie bag met onder andere poloshirt, Kentucky dekje en een goed gevulde emmer mee naar huis als aandenken aan deze educatieve en gezellige dag.

De scoutingsdag, is een echt familie evenement. Er zullen tijdens deze dag ook stands aanwezig zijn van diverse sponsoren en partners.

3.2 DE 3 ONDERDELEN WAAROP GESCOUT WORDT

• Het rijden van een dressuurproef.
Voor deze dag zijn er twee verschillende (verkorte) dressuurproeven samengesteld op verschillende niveaus (B proef en L/M proef). Welke van de twee proeven de deelnemer rijdt, ligt aan het niveau van de combinatie, welke is opgegeven bij de inschrijving. Beide dressuurproeven vind je terug in de bijlage van dit reglement.

De proef wordt beoordeeld door Naud van de Wijngaart (Niveau 4 dressuur instructeur) & een Bavaria 0.0 Eventing Team teamlid.

• Het rijden van een springparcours.
De lijnen van het springparcours zijn voor alle klassen hetzelfde. Het springparcours staat op de hoogte van de klasse die de deelnemer heeft opgegeven bij de inschrijving. Er is geen tijdlimiet.

Het springparcours wordt beoordeeld door Martin Lips (voormalig Olympisch Eventingruiter en voormalig bondscoach Nederlands Team + instructeur niveau 6 (Olympisch).

• Het rijden van een (verkorte) cross.
Er wordt een verkorte cross verreden van circa 1000/1400m.Er zijn verschillende crossroutes, ieder behorend tot verschillende klassen. De crossroute is aangepast naar de klasse die de deelnemer heeft opgegeven bij de inschrijving. Er wordt niet op tijd gereden – er is dus geen optimale tijd of tijdslimiet.

De cross wordt beoordeeld door de drievoudig Olympisch Eventingruiter Tim Lips.

3.3 BELANGRIJKE INFORMATIE

Datum: zondag 12 juli 2020.
Locatie: Bavaria 0.0 Trainingscentrum De Schalm te Renswoude
Adres: Schalm 11 3927 EH Renswoude

Kledingvoorschriften; voor deze scoutingsdag geldt als kledingvoorschrift het dragen van de volgende kleding ten tijden van alle drie de onderdelen:
• Witte rijbroek;
• Blauwe polo van Bavaria 0.0 of blauwe polo van Van Santvoort Makelaars/JK Horsetrucks (verkrijgbaar bij aanmelden secretariaat);
• Kentucky sjabrak van Bavaria 0.0 of Kentucky sjabrak van Van Santvoort Makelaars/JK Horsetrucks (verkrijgbaar bij aanmelden secretariaat);
• Correct schoeisel.
Een rugnummerdrager is verplicht. Een correct passende bodyprotector (eventueel air jacket) en cap zijn voor de ruiter/amazone verplicht. Correct passende beenbescherming voor paard/pony is verplicht in de cross. Lang haar dient opgestoken te worden tijdens het rijden. Een shirt met lange mouwen mag onder de polo gedragen worden (bij bijvoorbeeld koud weer).

Het inschrijfgeld voor de scoutingsdag bedraagt €25,-. Indien een combinatie geselecteerd wordt, zijn er geen verdere kosten aan het teampakket (trainingen en bijeenkomsten) verbonden.

Hoe doe je mee aan de scoutingsdag? De inschrijfprocedure gaat als volgt: vanaf donderdag 18 juni 2020 12:00 uur, kan een combinatie zich inschrijven via de webwinkel en www.bavaria00eventingteam.nl/talententeams/#inschrijven. Hier vult de deelnemer alle benodigde gegevens in en gaat akkoord met de voorwaarden benoemd in dit reglement. Een inschrijving is pas definitief wanneer het inschrijfgeld direct online via iDeal betaald is en de deelnemer een mail-bevestiging heeft gekregen.

Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen. Vol is vol! Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, kan je je inschrijven op de wachtlijst (gratis).
Na woensdag 1 juli 2020 23:55 uur is de inschrijving gesloten.  Dan kan je je alleen nog maar inschrijven op de wachtlijst (gratis).
Bij afmeldingen na 1 juli 2020 kunnen we het inschrijfgeld niet meer restitueren.

4. DEELNAME VOORWAARDEN

• Deelname is mogelijk voor alle ruiters- en amazones van 10 t/m 25 jaar.
• Deelname is mogelijk met zowel pony’s als paarden.
• Deelname is mogelijk indien de combinatie minimaal 2 winstpunten in de klasse B eventing bezit.
• Deelname is mogelijk met maximaal 1 paard/pony. Als je paard of pony onverhoopt niet kan lopen (door een  blessure bijvoorbeeld) neem dan contact op, als je een reserve paard/pony kan inzetten.

5. OVERIGE INFORMATIE

5.1 Maatregelen met betrekking tot het Corona Virus

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD)
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) blijf minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test
 • Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld
 • Houdt 1,5 meter afstand
 • Kom met maximaal 4 begeleiders, niet meer
 • Handen ontsmetten is verplicht, er zullen op diverse plaatsen desinfectie middelen staan. Maak hier gebruik van!

Secretariaat

 • Voordat u het secretariaat binnenkomt graag uw handen ontsmetten met desinfectiemiddel wat op de tafel buiten klaar staat
 • Graag 1,5 meter afstand houden
 • Maximaal 4 personen binnen

Ruiters:

 • Maximaal 1,5 uur van tevoren aanwezig zijn.
 • Er mogen maximaal 10 combinaties in de losrijd ring aanwezig zijn.
 • Niet meer dan 2 personen in de wedstrijdring
 • Blijf op 1,5 meter afstand

>          Heb je klachten? BLIJF THUIS.

 

5.2 Deelname

Deelname geschiedt geheel op eigen risico. Zowel de organisatie, de trainingscentra en de trainers/coaches zijn niet aansprakelijk voor enige schade of letsel, hoe ook genaamd, die de ruiter/amazone en/of paard/pony mocht lijden als gevolg van deelname aan de scoutingsdag en/of de trainingen.

Tevens zijn zowel de organisatie, de trainingscentra en de coaches niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan eigendommen.

Deelname is alleen mogelijk aan de scoutingsdag voor de scouting van het Talent Experience team indien de deelnemer is geboren in de periode van 01-01-2002 tot en met 31-12-2010.

Deelname is alleen mogelijk aan de scoutingsdag voor de scouting van het Bavaria 0.0 Talent Team indien de deelnemer is geboren in de periode van 01-01-1994 tot en met 31-12-2001.

Zowel de organisatie als de coaches mogen een combinatie uitsluiten van deelname aan de scoutingsdag (of indien geselecteerd aan de trainingen) in geval van slechte fysieke gesteldheid van zowel de ruiter/amazone als paard/pony.

Bij meerdere weigeringen in het springparcours/cross, mag de deelnemer ervoor kiezen om de desbetreffende hindernis over te slaan en het parcours te vervolgen met het volgende obstakel. Bij een valpartij van ruiter en/of paard, mag de deelnemer ervoor kiezen om het desbetreffende onderdeel af te maken, mits ruiter én paard hiertoe fysiek in staat worden geacht na onderzoek door arts, dierenarts en de desbetreffende scout.

Een combinatie mag een proef/parcours hervatten na bijvoorbeeld buiten de ring getreden te zijn, teveel strafpunten te hebben in het parcours, verkeerd te rijden, etc. Combinatie wordt dus niet uitgesloten in dit onderdeel.

Een combinatie wordt wél uitgesloten (tijdens het desbetreffende onderdeel) indien het volgende plaats vindt:
• Overmatig zweep- en/of spoorgebruik;
• Hulp van derden ten tijden van alle drie de onderdelen;
• Er bloed geconstateerd wordt bij paard/pony;
• Slechte fysieke gesteldheid van zowel ruiter/amazone als paard/pony (bv. kreupelheid);
• Niet respectvol gedrag tegen scouts/ringmeesters/trainers/vrijwilligers/etc.;
• Bij het gebruik van niet toegestane hulpmiddelen en/of incorrect/incompleet harnachement;

De organisatie is te allen tijde gerechtigd de starttijden van de deelnemers aan de scoutingsdag en/of de trainingen te wijzigen. Uiterlijk 24 uur van tevoren worden deelnemers bericht over wijzigingen via e-mail. Wijzigingen die binnen een 24-uurs bestek vallen worden telefonisch gecommuniceerd.

De deelnemer geeft toestemming tot het maken en het gebruiken van beeldmateriaal (foto- en/of video) van de deelnemer/combinatie. Dit beeldmateriaal behoort tot Lips Stables en mag ook na de scoutingsdag of na de trainingsperiode nog gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

6. CONTACT

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan contact op met Team manager Josephine Gremmen.

Naam: Josephine Gremmen
Functie: Team manager Bavaria 0.0 Eventing Team
E-mail: josephine@bavaria00eventingteam.nl
Mobiel: +31(6)11731200

Inschrijven


Inschrijving is gesloten. Je kunt je alleen nog op de wachtlijst inschrijven.

sponsorBanner

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required