Talententeam

1. VISIE ACHTER DE TALENT EXPERIENCE & BAVARIA 0.0 TALENT TEAM

Met de Talent Experience en het Bavaria 0.0 Talent Team willen wij talentvolle eventing ruiters en amazones in de leeftijd van 10 tot 25 jaar op een plezierige en verantwoordelijke manier de eventingsport leren te bedrijven.

De sponsoren Bavaria 0.0, Equestic en Van Santvoort Makelaars hebben samen met Lips Stables de handen in een geslagen om jonge talenten op een plezierige en verantwoordelijke manier te helpen bij het bedrijven van de eventingsport. Met dit Talententeam willen wij een community creëren waarin kennis en expertise gedeeld wordt in de vorm van een talentontwikkelingsplan om daarmee over de hele breedte de sport te bevorderen.

De insteek is om eventing ruiters al op jongere leeftijd te begeleiden en ze daarmee de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen en uit te groeien naar een goede eventing ruiter.

Het is niet per se de bedoeling om een volgende olympisch kampioen te smeden. Iedereen tussen de 10 en 25 jaar is welkom!

2. OPZET TALENTENTEAM

Het Talententeam zal worden opgesplitst in 2 leeftijdscategorieën:

  1. 10 – 17 jaar “Talent Experience” powered by Equestic, van Santvoort Makelaars & Lips Stables.
    Uiteindelijk worden in de leeftijdscategorie 10 t/m 17 jaar 10 a 20 combinaties geselecteerd. Zij krijgen gedurende het jaar 5 decentrale crosstrainingen van de Bavaria 0.0 Eventing Teamleden. Daarnaast zal Tim Lips deze talenten en hun ouders tijdens deze decentrale trainingsdagen ieder persoonlijk adviseren over wedstrijdschema’s, veterinair management, doelen stellen, voedingsadvies ect.
  2. 18 – 25 jaar Bavaria 0.0 Talent Team
    In de leeftijdscategorie 18 t/m 25 jaar worden uiteindelijk 5 combinaties geselecteerd. Voor hen wordt een individueel trainingsprogramma samengesteld. In totaal krijgen zij 10 individuele trainingen bij de Olympische Eventingruiters Tim Lips of Elaine Pen. Ook zij krijgen daarnaast advies over wedstrijdschema’s, veterinair management, doelen stellen, voedingsadvies ect.

Belangrijk:
De Talent Experience is vooral bedoeld voor iedereen tussen de 10 en 17 jaar die zich graag verder wil ontwikkelen en begeleiding zoekt om de Eventingsport op een plezierige en verantwoordelijke wijze te beoefenen.

Het Bavaria 0.0 Talent Team is vooral bedoeld om talentvolle eventingruiters op te leiden en te begeleiden. Tevens bestaat er een mogelijkheid dat zij doorstromen naar het Bavaria 0.0 Eventing Team. Dit is niet de insteek, maar is eventueel wel mogelijk.

sponsor banner