Talententeam

1. VISIE ACHTER DE TALENT EXPERIENCE & BAVARIA 0.0 TALENT TEAM

Met de Talent Experience en het Bavaria 0.0 Talent Team willen wij talentvolle eventing ruiters en amazones in de leeftijd van 10 tot 25 jaar op een plezierige en verantwoordelijke manier de eventingsport leren te bedrijven.

De sponsoren Bavaria 0.0, Equestic en Van Santvoort Makelaars hebben samen met Lips Stables de handen in een geslagen om jonge talenten op een plezierige en verantwoordelijke manier te helpen bij het bedrijven van de eventingsport. Met dit Talententeam willen wij een community creëren waarin kennis en expertise gedeeld wordt in de vorm van een talentontwikkelingsplan om daarmee over de hele breedte de sport te bevorderen.

De insteek is om eventing ruiters al op jongere leeftijd te begeleiden en ze daarmee de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen en uit te groeien naar een goede eventing ruiter.

Het is niet per se de bedoeling om een volgende olympisch kampioen te smeden. Iedereen tussen de 10 en 25 jaar is welkom!

2. OPZET TALENTENTEAM

Het Talententeam zal worden opgesplitst in 2 leeftijdscategorieën:

  1. 10 – 17 jaar “Talent Experience” powered by Equestic, van Santvoort Makelaars & Lips Stables.
    Uiteindelijk worden in de leeftijdscategorie 10 t/m 17 jaar 10 a 20 combinaties geselecteerd. Zij krijgen gedurende het jaar 5 decentrale crosstrainingen van de Bavaria 0.0 Eventing Teamleden. Daarnaast zal Tim Lips deze talenten en hun ouders tijdens deze decentrale trainingsdagen ieder persoonlijk adviseren over wedstrijdschema’s, veterinair management, doelen stellen, voedingsadvies ect.
  2. 18 – 25 jaar Bavaria 0.0 Talent Team
    In de leeftijdscategorie 18 t/m 25 jaar worden uiteindelijk 5 combinaties geselecteerd. Voor hen wordt een individueel trainingsprogramma samengesteld. In totaal krijgen zij 10 individuele trainingen bij de Olympische Eventingruiters Tim Lips of Elaine Pen. Ook zij krijgen daarnaast advies over wedstrijdschema’s, veterinair management, doelen stellen, voedingsadvies ect.

Belangrijk:
De Talent Experience is vooral bedoeld voor iedereen tussen de 10 en 17 jaar die zich graag verder wil ontwikkelen en begeleiding zoekt om de Eventingsport op een plezierige en verantwoordelijke wijze te beoefenen.

Het Bavaria 0.0 Talent Team is vooral bedoelt om talentvolle eventingruiters op te leiden en te begeleiden. Tevens bestaat er een mogelijkheid dat zij doorstromen naar het Bavaria 0.0 Eventing Team. Dit is niet de insteek, maar is eventueel wel mogelijk.

3. SCOUTINGSDAG

Op zondag 1 juli 2018 wordt er een Talenten Scoutingsdag georganiseerd op het Bavaria 0.0 Trainingsterrein De Schalm in Renswoude. Onderstaand vind je alle informatie omtrent deze dag.

Hoe ziet deze scoutingsdag eruit?

Tijdens deze scoutingsdag gaan de talenten gescout worden voor het Talententeam. Diverse topcoaches en topruiters zullen die dag aanwezig zijn om de deelnemers te helpen.

De dag bestaat uit:
• Het rijden van een dressuurproef.
Voor deze dag hebben wij twee verschillende dressuurproeven samengesteld op twee verschillende niveaus. Welke van de twee proeven je rijdt, mag de deelnemer zelf kiezen. Beide dressuurproeven vind onder het tabblad Dressuurproeven.

De proef wordt beoordeeld door Helene Pen Aubert (voormalig Grand Prix dressuur amazone en instructeurs niveau 5) & Joyce van de Kuilen (Bavaria 0.0 Eventing Teamlid).

• Het rijden van een springparcours.
Het springparcours staat op de hoogte van de klasse die de deelnemer heeft opgegeven bij de inschrijving.

Het springparcours wordt beoordeeld door Martin Lips (voormalig Olympisch Eventingruiter en bondscoach Nederlands Team + instructeur niveau 6 (Olympisch).

• Het rijden van een (verkorte) cross.
Er wordt een verkorte cross verreden van circa 1500m.

De cross wordt beoordeeld door de Olympische Eventingruiters Tim Lips en Elaine Pen. Beide instructeurs niveau 5.

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de scoutingsdag een protocol met tips en adviezen van de beoordelaars van de verschillende onderdelen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een polo, dekje en emmer mee naar huis als aandenken aan deze educatieve dag.

Naast de scoutingsdag, is het idee om van deze dag een echt familie evenement te maken. Dat betekent dat we tijdens deze dag de deelnemers en hun familie ook kennis willen laten maken met diverse andere sporten en activiteiten. Er zullen die dag verschillende clinics en seminars worden gegeven en tevens zullen er ook diverse stands aanwezig zijn.
Bekijk hieronder het hele programma van die dag.

Voor wie?

Deelname aan de scoutingsdag is voor alle basissportruiters vanaf 10 t/m 25 jaar, zowel pony’s als paarden, met minimaal 2 winstpunten in de klasse B eventing.

Belangrijk: De scoutingsdag is voor iedereen die voldoet aan bovengenoemde ‘eisen’ en zichzelf graag verder wil ontwikkelen. Iedereen maakt dus evenveel kans!

Datum & locatie:
Datum: Zondag 1 juli 2018
Locatie: Bavaria 0.0 Trainingsterrein De Schalm te Renswoude
Adres: Schalm 11
3927 EH Renswoude

Kledingvoorschriften:

Voor deze dag geldt als kledingvoorschrift een aangepast tenue. Bij aanmelding op het secretariaat ontvangt iedere deelnemer een polo en een dekje voor zijn of haar paard of pony. Alle drie de onderdelen zullen verreden worden in deze polo gecombineerd met een witte rijbroek. Het dragen van een bodyprotector is verplicht voor de cross.

Kosten:

Inschrijfgeld voor deze dag bedraagt €15,-. Indien je geselecteerd wordt, zijn er geen verdere kosten aan het plan verbonden.

Betalen voorafgaand aan de scoutingsdag. Betalingen dienen plaats te vinden via Ideal.

Hoe doe je mee?

Het is een open inschrijving voor deze dag. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar info@bavaria00eventingteam.nl met daarin je naam, leeftijd, naam paard of pony en niveau. Daarna ontvang je van ons een bevestiging per mail met de IBAN gegevens. Na betaling van het inschrijfgeld wordt de inschrijving definitief en wordt je op de deelnemerslijst geplaatst voor de Talenten Scoutingsdag 2018.

Let wel op: vol = vol.

Dressuurproeven voor 1 juli:

Via onderstaande link kan je de dresuurproeven downloaden die worden gebruikt op de scoutingsdag (1 juli 2018).

Overig:

Deelname is op eigen risico. De organisatie kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor welke geleden schade dan ook.

ProgrammaHeader
Talent Experience 10 t/m 17 jaar

08:30 Start dressuur
09:15 Start springen
09:30 Start cross
12:30 Pauze
13:30 Vervolg springen & cross

Bavaria 0.0 Talenten Team 18 t/m 25 jaar

13:30 Start dressuur
14:15 Start springen
14:30 Start cross
18.00 +/- Einde.

Bavaria 0.0 Mud Race

12:30 – 13:30 Bavaria 0.0 Mud Race
12:30 – 12:45 Warming up
12:45 – 13:15 Sportrace (vrouwen)
12:50 – 13:15 Sportrace (mannen)
12:55 – 13:30 Fun Race

Overige activiteiten:

10.00 – 15.00 Handboogschieten (iedere 30 min nieuwe clinic)

Seminars deel 1:

10.30 – 11.00 Seminar Horsefood
11.00 – 11.30 Seminar Trust
11.30 – 12.00 Seminar Equestic
12.00 – 12.30 Seminar Elly Kaldenberg
(voeding diëtiste)

Seminars deel 2:

14.30 – 15.00 Seminar Horsefood
15.00 – 15.30 Seminar Trust
15.30 – 16.00 Seminar Equestic
16.00 – 16.30 Seminar Elly Kaldenberg
(voeding diëtiste)

Stands

Equestic • CWD • Horsefood • Trust • SanAvis • Voetinstituut Penninx • Welfare Horse & Care • Equicty • Audevard • Horse Crystals

sponsor banner