ONLINE EVENTING COMPETITION

ONLINE EVENTING COMPETITION

powered by Bavaria 0.0 Eventing Team

Dit onderstaande format is reeds afgelopen (vrijdag 17 april 2020). Meedoen is niet meer mogelijk.

Bavaria 0.0 Eventing Team en de samenwerkende partners hebben de spreekwoordelijke ‘handen ineen geslagen’. Met zijn allen missen we momenteel de sfeer, de gezelligheid en de competitie die de eventingsport brengt. Om toch alle thuiszittende eventingruiters en -amazones te blijven enthousiasmeren om te trainen en het competitieve gedrag een beetje aan te wakkeren, hebben wij een COMPETITION bedacht!

Tim Lips

De competitie bestaat uit 3 onderdelen:

  • Dressuur
  • Springen
  • Cross

Per week wordt er 1 onderdeel ‘behandeld’:

  • Week 14: Dressuur
  • Week 15: Springen
  • Week 16: Cross

Iedere deelnemer stuurt een filmpje in per onderdeel van max. 60 seconden. Het niveau en leeftijd van de deelnemers is volledig open. Dat betekent dat kinderen, jongvolwassenen én volwassen eventingruiters mee kunnen doen, zowel van beginnend als gevorderd niveau. Let op! De filmpjes moeten opgenomen worden op de locatie waar de pony of het paard gestald staat. Reizen is niet toegestaan.

Dressuur

De deelnemer mag een filmpje insturen van maximaal 60 seconden. In dit filmpje mag de deelnemer zelf laten zien wat het dressuurniveau van de combinatie is. Alle oefeningen staan vrij. Bijvoorbeeld: een deelnemer kan een goede middendraf tonen, maar ook een correcte volte, wijken, appuyementen of een (vliegende) wissel zijn opties. Laat vooral de (meerdere) sterke punten zien van jou en je pony/paard als combinatie!

Er wordt beoordeeld op:

 • Hulpen en rijvaardigheid
 • Het rechtgerichte en ontspannen paard/pony
 • Houding en zit van de ruiter/amazone

Springen

De deelnemer mag een filmpje insturen van maximaal 60 seconden. In dit filmpje mag de deelnemer zelf laten zien wat het springniveau van de combinatie is. Alle soorten sprongen en de hoogte daarvan staan vrij. Bijvoorbeeld: een deelnemer kan een stijlsprong laten zien, maar ook een dubbel, een oxer, of een mini-parcours zijn opties. Laat vooral de (meerdere) sterke punten zien van jou en je pony/paard als combinatie!

Er wordt beoordeeld op:

 • Gereden lijnen van en naar de hindernis(sen)
 • Tempocontrole
 • Het rechtgerichte en ontspannen paard/pony
 • Houding en zit van de ruiter/amazone.

Cross

De deelnemer mag een filmpje insturen van maximaal 60 seconden. In dit filmpje mag de deelnemer zelf laten zien wat het crossniveau van de combinatie is. Alle soorten sprongen en de hoogte daarvan staan vrij. Geen crosshindernissen op stal? Wees creatief! Spring over een lege voerton, een aardappelkistje of het bloemenperk van je moeder heen. Zolang het maar veilig wordt uitgevoerd. Laat vooral de (meerdere) sterke punten zien van jou en je pony/paard als combinatie!

Er wordt beoordeeld op:

 • Gereden lijnen van en naar de hindernis(sen)
 • Tempocontrole
 • ‘Preparation point’
 • Het rechtgerichte en ontspannen paard/pony
 • Houding en zit van de ruiter/amazone.

Inleveren van de filmpjes

 • Maximaal 1 filmpje per deelnemer per week
 • Maximaal 60 seconden per filmpje
 • Plaats je video op Facebook of Instagram met de hashtags #onlineeventingcompetition #bavaria00eventingteam en tag @bavaria00eventingteam. Daag je vrienden uit om mee te doen en zorg voor een beetje competitie! (D.m.v. de hashtags is het voor ons mogelijk om jouw filmpje op te zoeken, dus belangrijk!)
  Mail ook je filmpje naar info@bavaria00eventingteam.nl met in de onderwerp regel ‘Online Eventing Competition’ en je naam.

Klassement en beoordeling

Op iedere maandag worden de filmpjes beoordeeld, op een schaal van 1-10. Dit wordt gedaan door Tim Lips in samenwerking met een andere commerciële Bavaria 0.0 Eventing ruiter (Elaine Pen, Sanne de Jong, Aliene Ruyter of Nina de Haas). Op dinsdagochtend wordt het (voorlopige) klassement online gezet op de website, de Facebookpagina en de Instagrampagina. Na het beoordelen van het laatste onderdeel wordt de eindstand opgemaakt.

Prijzen

In het eindklassement zijn er voor de top-3 de volgende stijlprijzen:

  1. Martingaal klassiek (CWD) en een volledige set Air Tech crossbeschermers (Kentucky Horsewear)
  2. Sweet Iron Bus- of Watertrens, enkel- of dubbelgebroken (TRUST) en een gaaf, kwaliteitsvol kledingstuk (Onori Fashion & Gifts)
  3. Tas met Blue Hors goodies (Welfare Horse & Care).

Om het nog leuker te maken is er voor de deelnemer die het origineelste of grappigste filmpje instuurt tijdens de competitie een overall originaliteitsprijs: een paar Jodphurs (PETRIE Rijlaarzen) en een gratis fotoshoot, volledig naar eigen keuze, met je paard/pony door onze huisfotografen (ROS Fotografie).

 

Voor de beste en fanatiekste ruiter van 18 jaar of ouder is er een mooi Bavaria 0.0 bierpakket te winnen, inclusief bierkoeler, bierglas en verschillende soorten 0.0 bier (Bavaria).

Deelname aan de Online Eventing Competition is volledig op eigen risico. 
De organisatie is niet aansprakelijk voor enige schade, hooe ook genaamd, die de ruiter/amazone en/of paard/pony mocht lijden als gevolg van deelname aan de Online Eventing Competition.
Sponsoren Online Competition

Veel gestelde vragen

Je doet mee vanaf het moment dat jij een filmpje hebt gepost/opgestuurd. Je komt in aanmerking voor het eindklassement als jij van alle drie de onderdelen (op tijd) een filmpje hebt aangeleverd.

Dit mag, maar is geen vereiste. Er wordt ook een originaliteitsprijs uitgereikt. Spring jij je mini-parcours in een grappige outfit? Dan maak jij misschien kans!

Nee, deelname is volledig gratis. Spoor gerust je vrienden of vriendinnen aan om mee te doen!

De Online Eventing Competition draait natuurlijk om de kernpunten van een wedstrijd: sfeer, gezelligheid en competitie. Maar ook creativiteit en plezier spelen een grote rol! Wellicht kan je wat balken ergens lenen? En wat bloembakjes, een haagje, een boomstammetje, een klein tafeltje of een natuurlijke sloot? Het hoeft niet groots aangepakt te worden. Het gaat voornamelijk om de stijlbeoordeling en creativiteit.

Alle filmpjes moeten thuis/op stal gemaakt worden. Wij willen mensen graag inspireren om lekker creatief met de voorbereidingen bezig te zijn de komende tijd. Een beetje plezier, ondanks de huidige situatie in de wereld. Filmpjes van wedstrijden en/of trainingen o.l.v. een instructeur zijn niet toegestaan. Wel is het toegestaan om een instructeur aanwezig te laten zijn tijdens het filmen, in het kader van veiligheid.

Alle filmpjes moeten thuis/op stal gemaakt worden, dit i.v.m. de huidige situatie omtrent het coronavirus. Wanneer wij mensen zouden aanmoedigen om te gaan reizen met hun paard (naar bijv. betere faciliteiten) dan geven wij, als paardenmensen, niet het goede voorbeeld t.o.v. de maatschappij in de huidige situatie. En dat willen wij niet. #StaySafe #StayHome

Alle filmpjes moeten met 1 paard of pony gemaakt worden. Een deelnemer mag niet met meerdere paarden meedoen – ook niet 1 paard voor de dressuur en een ander voor het springen/cross.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required