BIXIE Eventing Experience

Op zaterdag 25 april 2020 wordt er tijdens de Scoutingsdag de ‘BIXIE Eventing Experience’ georganiseerd. De BIXIE Eventing Experience is een initiatief van LIPS STABLES

Graag willen wij jonge ruiters en amazones de kans bieden om kennis te laten maken met de eventingsport. Er zal een parcours uit worden gezet op een afgezet terrein bestaande uit een aantal springhindernissen en een aantal crosshindernissen. De deelnemer mag dit parcours zelfstandig of onder begeleiding van een ouder afleggen. Het is géén wedstrijd dus het moet vooral leuk blijven! Vind je de hindernis te eng of te moeilijk? Dan sla je die gewoon lekker over!

Voor wie?

De ‘Bixie Eventing Experience’ is opgezet voor ruiters en amazones tussen de 6 en 10 jaar oud. Het is wel van belang dat de ruiter of amazone zelfstandig kan sturen. Er mag wel een ouder naast lopen voor extra ondersteuning en aanmoediging. De hoogte van de pony maakt niet uit. De hindernissen zullen variëren van 20 cm tot 60 cm. Niks is verplicht, alles mag.

Locatie

De ‘Bixie Eventing Experience’ wordt verreden op een afgezet terrein op het Bavaria 0.0 Trainingscentrum De Schalm in Renswoude.

Opzet

Er zal een parcours uitgezet worden op een afgezet crossterrein. De ruiters en amazones zullen over een aantal springhindernissen en crosshindernissen heen springen. Naast hindernissen zullen er ook een aantal behendigheids-/stuuroefeningen gevraagd worden. Elke rit wordt beoordeeld door Bavaria 0.0 Eventing Teamlid. De beoordelingsformulieren zijn aan het einde van de rubriek af te halen op het secretariaat.

Bixie Eventing Experience Logo

LET OP
Het dragen van een cap, bodyprotector en laarzen/chaps is verplicht tijdens deze rubriek

Kosten

€10 per combinatie, zodra u van de wachtlijst op de startlijst wordt geplaatst. U ontvangt wel vast als bevestiging een e-mail. U krijgt apart bericht als u van de wachtlijst op de startlijst kan worden geplaatst.

NIVEAU

20-60 cm

Bixie Eventing Experience

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required