Breda – Het jaar begint met sportief nieuws! vanaf januari 2020 maakt de 20-jarige Nina de Haas haar entree in de commerciële ploeg van het Bavaria 0.0 Eventing Team. met haar paarden Divine H.E. (Sir Shutterfly) & Cocu (Namelus R) vormt zij een jonge, talentvolle top-combinatie die volledig haar pijlen richt op het aankomende eventing seizoen.

Nina de HaasIn het seizoen 2018 – 2019 was Nina lid van het Bavaria 0.0 Talent Team. Na goed overleg besloot Nina zich te gaan richten op haar sportieve carrière en werd in maart 2019 lid van het KNHS talenten plan. Met haar eigen paard Divine maakt Nina deel uit van het A-kader bij de Young Riders en met haar andere paard Cocu zit zij in het B-kader Young Riders.
In 2015 reed Nina haar eerste Europese Kampioenschap Eventing bij de pony’s. Daarna is ze ook voor de Junioren en Young Riders geselecteerd om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen. Het sportieve hoogtepunt van Nina kwam in 2018, het jaar dat ze Nederlands Kampioen werd in de CCI3*S met Cocu.

Afgelopen jaar was een sportief succesvol jaar! Na de kwalificatie in de CCI4*S met zowel Cocu als Divine H.E. was Nina gekwalificeerd voor deelname aan Military Boekelo. Nina:

’Het was een super gave ervaring om met twee paarden deze hele mooie wedstrijd te mogen rijden. Ook werd ik hier nog vierde op het NK senioren met mijn paard Divine. Naast Boekelo was er nog een ander groot hoogtepunt, namelijk een bronzen medaille met het Nederlandse team op het Europees kampioenschap voor Young Riders.’

Nina haar doel voor 2020 is:

‘Naar aanloop van het Europees Kampioenschap goede resultaten neer te zetten en mij hierdoor te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap Young Riders in Hartpury, Engeland. Daarnaast zou ik graag veel ervaring op willen doen op 4* niveau. Vanuit het Bavaria 0.0 Eventing Team krijg ik de kans om met goede begeleiding mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dit is voor mij een super gave kans!’

Het Bavaria 0.0 Eventing Team wenst Nina alle voorspoed voor 2020 en we zien uit naar een gave, gezellige en sportieve samenwerking!

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required