September, het was een drukke maand met veel wedstrijden. Ook mooie prestaties neergezet door de ruiters en de talenten. Helaas ook een aantal tegenvallers. Hopelijk kunnen we in oktober jullie melden dat we een ticket voor Tokyo hebben bemachtigd met TeamNL. We gaan in ieder geval ons stinkende best doen!

De maand september is begonnen met de laatste dag van het Europees Kampioenschap in Luhmühlen, Duitsland. Helaas niet het gewenste resultaat behaald, want we gingen voor een team ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Wel hebben Aliene en Tim een mooi resultaat neer kunnen zetten. Aliene kwam met Bomba als tweede Nederlandse ruiter aan de finish in de cross. Tim heeft een mooi 6e plaats behaald met Bayro, ook al had hij stiekem op meer gehoopt.

Ook begonnen we de maand met een ‘instructievideo’ hoe eventing nou eigenlijk moet. Het was een grappig filmpje waarin we in de voorbereidingen vooral veel gelachen hebben. Kijk hem vooral nog maar eens een keer terug op onze Social Media kanalen!

Het Talent Experience Team is weer komen training bij Tim. Vooral een les waarin veel geleerd is en waar de talenten weer een aantal aandachtspuntjes hebben om aan te werken. Ook is de training elke keer weer een gezellige bijeenkomst, waarin iedereen elkaar weer ziet. Leuk om te zien dat we elkaar steeds sterker maken door elkaar ook op andere vlakken te helpen.

Elaine is in het tweede weekend van september afgereisd naar Sopot, Polen. Zij reed met Falling in Love een foutloze cross in de CCI2*S. Later deze maand startte zij Falling in Love ook nog in Varsseveld.

De Horsefood Eventing Talenten van 2019 zijn Sanne van Rooten en Milou van Engeland. Deze dag werd door onze trouwe sponsor Horsefood georganiseerd op het crossterrein van Tim. Het was een leerzame dag voor alle deelnemers. Ze hebben heel veel tips en aanwijzingen gekregen van Tim en Martin. Deze hebben ze later op de dag al mooi kunnen toepassen. Natuurlijk zijn wij extra trots op Sanne van Rooten die ook in ons Talent Experience Team zit!

Sanne de Jong en Tim zijn afgereisd naar Waregem (België). Sanne ging hier met Hatary MBF heen voor de CCI3* en Tim had Herby bij voor de CCI3* en Lacoste voor de CCI4* Nations Cup wedstrijd.
Helaas voor Tim niet het gewenste resultaat. Hij kwam op de laatste dag samen ten val met Lacoste, hierdoor heeft Tim een spier in zijn arm gescheurd. Sanne was tevreden over Hatary tijdens Waregem. Hij pakte erg goed aan en heeft in de cross goed uitgereden ondanks het slechte weer.
Bavaria 0.0 Talent Myrle was ook op Waregem aanwezig. Super trots was Myrle over Ravallo. Hij vloog door de cross en kwam als een van de snelste combinaties binnen de tijd over de finish.

Het Nederlands Kampioenschap Eventing Pony’s te Gorssel is ook verreden in september. We zijn Super trots, dat er 3 Talent Experience Teamleden met een medaille naar huis zijn gegaan. Nogmaals gefeliciteerd Birgit Bing, Vera Wassenberg en Sanne van Rooten!

Een druk bezochte sponsorbijeenkomst bij een van de trouwste sponsoren van Tim, van Kessel Olie te Milheeze. Zij ondersteunen Tim al een aantal jaren. Wij hebben een zeer gezellige avond gehad en achter de schermen mogen kijken van dit mooie bedrijf.

De maand werd afgesloten met het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. Sanne ging van start met Flash in de CCI3*L en Elaine kwam net Divali van start in de CCI3*L met Falling in Love in de CCI2*S.
Elaine had tijdens de dressuur niet haar beste dag. Later heeft ze dit in het springen en in de cross weer helemaal goed gemaakt. Uiteindelijk heeft ze de wedstrijd goed kunnen afsluiten.
Sanne was ook erg tevreden over de prestatie van Flash. Een mooie foutloze cross en een foutloos springparcours! Sanne was extra tevreden omdat de prestatie van Flash in Varsseveld zijn eerste lange cross wedstrijd weer sinds tijden was.
Sanne heeft ook haar jonge paarden gestart in Varsseveld. Jersey MBF en Jarelly MBF liepen ook allebei een foutloze cross en hebben veel geleerd.

Bavaria 0.0 Talent Lisanne reed ook mee in Varsseveld. Helaas is zij in de cross ten val gekomen, maar zowel haar paard Falco als Lisanne hebben er niets aan overgehouden. Valerie, Lid van het Talent Experience Team, was ook in Varsseveld voor haar internationale debuut. Helaas heeft ze niet ze cross kunnen rijden zoals ze wilde, maar dit had ook te maken met het slechte weer en de gladde bodem. Hopelijk de volgende keer beter!

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required