De maand oktober is begonnen met de afsluiting van de Bavaria Trophy wedstrijden, de Super Finale in Ysselsteyn. Het was een regenachtig weekend, maar we hebben toch genoten van de strijd in de Super Finale. Nogmaals willen wij de winnaars bedanken; Paul Cruts, Rina van der Kolk en Justin Maarse!

Het tweede weekend van oktober stond in het teken van Military Boekelo. Helaas kregen we vooraf al een tegenvallend nieuwsbericht, Tim kon helaas niet deelnemen met Eclips aan Boekelo. Eclips had een lichte blessure opgelopen. Bayro was mee als reserve paard voor het onderdeel springen, maar hoefde niet in actie te komen.
Team NL zich tijdens de laatste wedstrijd van de Nations Cup, Military Boekelo, ook niet kunnen plaatsen als Team voor de Olympische Spelen.

Ook was in het tweede weekend van oktober een internationale eventing wedstrijd in Strzegom waar Bavaria 0.0 Talent Myrle aan deelnam. Zij maakte met haar Ravallo haar 4* debuut. Ze begonnen heel sterk in de dressuur en in het springen. Heel ongelukkig kwamen Myrle en Ravallo in de cross ten val in het water. Beide hebben niets aan de val overgehouden. De volgende keer weer beter!

Tijdens het Wereld Kampioenschap Jonge Eventing Paarden in Lion D’Angers kwamen Sanne en Tim aan de start. Tim begon fantastisch aan deze wedstrijd. Na een goede dressuurproef en een foutloze cross was Herby de laatste dag niet fit om aan de springproef deel te nemen.
Sanne en Hatary MBF hadden tijdens de dressuurproef last van de slechte bodem. Er was zoveel regen gevallen dat de bodem erg zwaar was. In de cross wilde Hatary niet het huis naar beneden te springen. Hierdoor werden Sanne en Hatary helaas uitgesloten. Erg jammer en moeilijk te verklaren waar het aan lag… Snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd.

Tijdens het laatste weekend van oktober is Tim met Lacoste Z van start gegaan in Montelibretti, Italië. Na een lange reis begon op vrijdag de dressuur. Het was een fijne proef, maar helaas kregen ze twee grote fouten. Uiteindelijk in de tussenstand nog een 5e plaats.
Op zaterdag was de cross, maar helaas kregen Tim en Lacoste een langsloper doordat hij teveel risico nam om binnen de tijd te rijden. Dezelfde avond heeft Tim besloten niet meer te springen, omdat hij niets meer kon winnen. Hij kon zijn plek op de wereldranglijst niet meer verbeteren en ook kon hij zijn QR niet meer halen.

Helaas was de maand oktober niet de maand waar we op gehoopt hadden. Veel tegenslagen….
Het einde van het eventing seizoen nadert en er zijn weer een hoop punten waar we van geleerd hebben. Op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen en nieuwe hoogtepunten!

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required