De maand begon met onze ruiters Sanne en Elaine in Kronenberg tijdens de Grandorse Horse Trials. Terwijl Tim op dat moment in Sopot met Bayro de winst pakte reed Sanne met Flash een hele fijne cross waarbij zij bewust rustig aan reden om een fijne en vertrouwde ronde te rijden. Hatary MBF was erg brutaal en sterk in de cross maar hadden hierdoor helaas een langsloper op een B-element van de schuine hagen. Verder was het zijn eerste 3* wedstrijd en pakte hij dit goed aan. Elaine reed met Chivers een foutloze cross en eindigde hiermee uiteindelijk op een 5e plaats.

Tim was het tweede weekend van deze maand in het Engelse Chatsworth met Eclips om in de CCI4*-S starten, en met Herby stond hij aan de start van de CCI2*-S. Herby bleek uiteindelijk het sterkste paard want Tim sloot de CCI2*-S af met de tweede plaats. Met Eclips deed Tim vooral ervaring op in de CCI4*-S. Het heuvelachtige terrein en de zware bodem door regenval maakte het wel flink zwaarder.

Terug naar onze vrouwen want Aliene rees met Bomba af naar het Hongaarse Dunakesszi. Helaas was het niet de dag van Aliene en Bomba tijdens de cross want Bomba voelde tegen het einde nog heel fit aan, maar bij de laatste serieuze combinatie struikelde Bomba in de landing en haalde het niet meer naar de tweede van combinatie. Na deze stop heeft Aliene besloten om te stoppen. Bomba stond kort daarna weer super fit terug op stal.

Tim zet een drukke maand samen met Elaine door in Houghton Hall waarbij Elaine een 5e plaats behaalde in de Nations Cup. Tim kon na afloop heel tevreden naar huis gaan want het Chinese Team heeft zich tijdens deze wedstrijd gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. In dit Team zitten twee ruiters die bij Tim op stal trainen.

De maand werd afgelopen weekend afgesloten met de Renswoude Horse Trails waar zowel Tim, Elaine als Sanne in actie kwamen. Maar niet alleen de commerciële ploeg kwam in actie, ook het Talent Experience Team en het Bavaria 0.0 Talent Team waren aanwezig om onze toppers aan te moedigen. Uiteindelijk werd het weekend afgesloten met de winst voor Tim met Herby in de CCI2*-L. Elaine reed met Falling in Love een parcours met 1 balk, maar uiteindelijk een mooie 9e plek.
Mylène Spaak pakte Renswoude de Nederlandse titel bij de Young Riders, en dat nog wel op het eigen Bavaria 0.0 Eventing trainingsterrein de Schalm.

Aliene kijkt terug de op afgelopen maand: “Niet de meest succesvolle maand maar ik heb wel veel geleerd en goede stappen gezet, op naar de volgende maand”

Naast alle successen en mooie ervaringen van ons team zijn de tussenstanden van de Bavaria Eventing Trophy online terug te vinden op: https://www.bavaria00eventingteam.nl/trophies/bavaria-eventing-trophy/uitslagen-2019/

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required