Afgelopen maand was een mooie zonnige maand om van te genieten. En dat genieten begon met Eventing Hulsberg plaatsvond welke natuurlijk onderdeel uitmaakt van de Bavaria Eventing Trophy. Zowel de tussenstanden van de Trophy als de geselecteerden voor de Super Finale tijdens SGW Ysselsteyn zijn ondertussen bijgewerkt op de website, bekijk ze hier.

Een mooie reportage over Sanne waarbij zij verteld over haar jonge paarden die ze gestart heeft bij het Kampioenschap jonge Eventingpaarden tijdens de Renswoude Horse Trials. Benieuwd naar wat ze had te vertellen? Klik dan hier.

Het tweede weekend van de maand waren Elaine en Myrle te vinden in het Italiaans Pratoni Del Vivaro. Een wedstrijd die goed aanvoelde, leerpuntjes heeft opgeleverd maar ook zeker mooie beelden. Nog meer mooi nieuws want ons Bavaria 0.0 Talent Mylène Spaak werd vorige maand Nederlands Kampioen. Zij gaf deze maand een mooi interview aan De Hoefslag welke je hier terug kunt vinden.

Sanne begon deze maand rustig en reed de CSI Twente waarbij zij met haar jonge paarden van start ging. 4/5-jarige springpaarden. Bij de 5-jarige springpaarden ging zij van start met Joshuay MBF, Jebo Kwik en Jersey MBF. Veel kleine leerpuntjes voor alle paarden waarbij zij steeds bijleren, Sanne was erg tevreden hoe het ging. In de 4-jarige rubriek reed Sanne Kimany MBF. Ze reden een hele fijne ronde en werd beloond met mooie cijfers; 7,8 voor het springen en een 8,2 voor het gaan tussen de hindernissen.

Alvorens Tim afreisde naar Arville in België moest hij nog even op cursusdag bij Verkeersschool Blom. Hier heeft hij een lange dag gehad met veel informatie over veetransport maar het was wederom zeer leerzaam! In Arville viel het weer spijtig genoeg tegen. Zowel Sanne als Tim starten beide met twee paarden, Sanne met Flash en Hatary MBF, en Tim met Eclips en Brent. Sanne had ervoor gekozen om de cross iets rustiger aan te doen vanwege de warmte. Uiteindelijk was Sanne heel tevreden over Flash zijn eerste 3* cross. Tim moest in de cross helaas afstappen door het ongemak van nierstenen.

De maand werd afsloten met het grootste deel van het team in het Poolse Strzegom. Zowel Tim, Elaine als Aliene gingen van start waarbij Elaine de spits mocht afbijten voor het Bavaria 0.0 Eventingteam. Zij begonnen de dressuur goed met top 10 noteringen, en Tim Lips aan de leiding van het klassement. Het Nederlandse Team staat met deze uitslagen in de Nations Cup op een voorlopige 2e plaats na de dressuur, vlak achter Duitsland. Alle ruiters waren inderdaad foutloos door de cross, maar hadden allemaal tijdfouten. Twee springfouten voor Aliene en Bomba, maar zij was wel heel tevreden over de gehele wedstrijd. Tim had wat moeite in de cross omdat Herby nog niet veel ervaring had op dit niveau. Maar ondanks dat was ook Tim erg tevreden over zijn ronde. Uiteindelijk is het Nederlandse Team op een 3e plaats geëindigd voor de Nations Cup en hebben hiermee weer belangrijke punten weten te pakken.

Nogmeer mooi nieuws op nationaal niveau want 2 Bavaria 0.0 Talenten zijn geselecteerd voor het EK deze maand in Maarsbergen

Naast alle sportieve prestaties hadden wij deze maand ook een kijkje achter te schermen bij Rianne. In de video serie ‘Het team achter het team’ luisteren we naar de verhalen en ervaringen van de verzorgingsploeg achter de ruiters.

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required