Juli was een maand vol met mooie prestaties en de afsluitende wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy. Ook was het Europees Kampioenschap te Maarsbergen en heeft ons Talent Experience Team hun eerst training gehad.

We begonnen de maand met SGW Renswoude. Dit was ook de beslissende wedstrijd voor de einduitslag van de Bavaria Eventing Trophy. Én dit werd nog heel erg spannend ook! Bijna de gehele top 10 van de Trophy kwam hier in actie en wilde allemaal nog kans maken op het mega prijzenpakket wat samengesteld is door Bavaria, CWD, Petrie Ridingboots, Welfare Horse & Care, Horsefood en Lips Stables. Er werd hard gestreden, maar er werden ook foutjes gemaakt door de zenuwen. Uiteindelijk is Loes van Erp – Mooren met haar paard Dark Pride de winnares geworden van de derde editie van de Bavaria Eventing Trophy! Op een mooie tweede plaats is Maartje Siemons met Harly geëindigd. De derde plaats werd behaald door Coen Philipsen met zijn paard Zamdoria. De week daarna zijn de podiumwinnaars gehuldigd in het Bavaria Brouwerij Café en hebben we de avond gezellig afgesloten met een Biertour in de fabriek van Bavaria te Lieshout.

Ook was het tijdens SGW Renswoude de laatste mogelijkheid om jezelf te kwalificeren voor de Super Finale tijdens SGW Ysselsteyn. Mocht je willen weten of je geplaatst bent, of in welke klasse? Kijk dan snel even • hier • op onze website.
Deze maand zijn ook de Talenten van het Talent Experience Team naar Breda gekomen voor de eerste training van Tim Lips. Er waren een aantal talenten wel wat zenuwachtig, maar iedereen heeft een onwijs leerzame en leuke dag gehad. Op naar de volgende training op 25 september!

Samen met Paul Robbert Hodde en Tim Buitenhuis is het Bavaria 0.0 Eventing Team afgereisd naar Ede voor filmopnames. Binnenkort zullen jullie hier ook de beelden van krijgen te zien, maar het was een lachwekkende en leuke dag! Afsluitend hebben we met allen nog lekker gegeten in het plaatselijke grill restaurant.

In de maand juli stond het Europees Kampioenschap Young Riders en Junioren te Maarsbergen centraal. Twee van onze Talenten, Mylene Spaak en Myrle Schoones, en twee van onze ‘ex-Talenten’, Nina de Haas en Kristy Snepvangers kwamen van start op het EK in Maarsbergen. De Young Riders hebben met het Nederlandse Team een super prestatie geleverd en hebben Brons gewonnen! Daarnaast zijn we ook super trots op de prestaties van Mylene en Myrle!

Elaine is deze maand ook afgereisd naar Haras de Jardy, Frankrijk, om deel te nemen aan de CCI2*-S en de CCIYH2*-S. Met haar paard Divali werd ze uiteindelijke heel knap 2e in de CCI2*-S.

Tim werd uitgenodigd om te mogen starten in Aachen, Duitsland. Helaas liep deze wedstrijd niet helemaal zoals gepland voor Bayro. Na het springen heeft Tim besloten om zich terug te trekken en niet meer in de cross te starten. Wel mocht hij met Brent nog deelnemen aan de Showrubriek Jump & Drive. Samen met Jur Vrieling en Bram Chardon zijn ze op een 4e plaats geëindigd in deze showrubriek.

In het laatste weekend van juli zijn Elaine en Tim afgereisd naar Cappoquin, Camphire International Horse Trial te Ierland voor een Nations Cup wedstrijd. Helaas was dit geen succesvol weekend. Elaine stond na de dressuur op een 8e plaats met Blue Nile. Helaas kwam Blue Nile in de cross ten val en was dat het einde van de wedstrijd. Tim reed wel een foutloze cross met wat tijdfouten, maar had in zijn afsluitende springparcours 16 strafpunten. Tim reed wel met zijn jonge paard It’s Talent een zeer fijne cross! Gelukkig is iedereen weer veilig thuis en wordt er weer hard getraind naar de volgende wedstrijd.

In Nederland was er ook het laatste weekend van juli een mooie internationale eventing wedstrijd te Emmeloord. Sanne de Jong en Bavaria 0.0 Talent Lisanne Moesbergen namen deel aan deze wedstrijd. Sanne reed met Hatary MBF in de CCI3*-S en heeft een hele fijne wedstrijd gereden. Uiteindelijk is Sanne met Hatary MBF op een 7e plaats geëindigd en heeft ze haar kwalificatie voor het WK Jonge Eventingpaarden gehaald! Lisanne was ook heel erg tevreden over Falco dit weekend in de CCI2*-S! Ze reden een goede dressuurproef, een foutloze cross met een paar tijdfouten en een springparcours met 1 balk. Dit was hun tweede internationale wedstrijd en Lisanne was heel erg tevreden!

Augustus gaat een hele belangrijke maand worden betreft de Olympische Spelen. In het laatste weekend van augustus gaat het Nederlandse Eventing Team afreizen naar het EK Luhmühlen om zichzelf daar hopelijk te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo van volgend jaar.

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required