Augustus was een maand met veel mooie nationale en internationale wedstrijden voor onze teamleden, met als belangrijkste afsluiter het Europees Kampioenschap Eventing in Luhmühlen, Duitsland. Op de sociale media heeft Tim zijn verhaal gedaan door middel van de mini-docu’s en is er een korte sneak preview gegeven over de fun video die uitkomt in september. Verder hebben ook de Bavaria 0.0 Talenten en Talent Experience leden zich veelal in de kijker gereden.

We begonnen de maand met een internationale springwedstrijd voor Tim, CSI Ommen 2019. Hier kwam hij in meerdere CSI1* en CSI3* rubrieken aan start met zijn paarden Herby, Eclips en Destenation. Het was een leerzaam concours voor alle paarden. Een super wedstrijd!

Op 5 augustus opende de inschrijvingen voor SGW Ysselsteyn in oktober. Vanwege het 300-jarig jubileum van Bavaria wordt er tijdens SGW Ysselsteyn een speciale wedstrijd verreden, de Super Finale. Van de geselecteerden voor deze finale, hopen wij dat er velen al ingeschreven hebben in augustus. De €300,- waardecheques liggen in ieder geval vast klaar!

In het tweede weekend van augustus reisden Aliene, Sanne en Tim af naar Haras du Pin, Frankrijk. Elaine ging van start in eigen land, namelijk op de Dutch Open Eventing Masters in Kronenberg. Aliene en Tim startte in de CCIO4*-S, om punten te verdienen voor de Nations Cup Series. Sanne reed met Enjoy haar eerste wedstrijd sinds vier maanden tijd in de CCI4*-S en ze reed met Hatary MBF in de CCI3*-S. Alle drie zeer tevreden over hoe de paarden de cross doorliepen. Tegelijkertijd startte Elaine Divali in de CCI3*-S in Kronenberg. Samen reden ze een prima dressuurproef, een onwijs goede cross en eindigden ze na het springen op een hele mooie 8e plaats!

Op 13 augustus maakte de bondscoach en de KNHS bekend welke ruiters Nederland mochten gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Eventing in Luhmühlen, Duitsland. Super trots konden wij mededelen dat Aliene en Tim zich kwalificeerden dit kampioenschap.

De tweede en derde week van augustus stonden voor Sanne in het teken van haar jonge paarden. Joshuay MBF, Jersey MBF, Kimany MBF reden gave rondes op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo. Deze eventers hebben zich goed kunnen hoog kunnen houden tegenover de springers. Tijdens Eventing Brugge startte Sanne drie 5-jarigen paarden in de lagere rubrieken en Flash in de CCI2*-S, met als resultaat foutloze crossen en goede plaatseringen.

Ondertussen ging de mini-documentaire serie op de sociale media kanalen door met een interview met Tim. Hierin vertelde hij wat de visie is achter het oprichten van het Bavaria 0.0 Eventing Team, over de samenwerking tussen ruiter en paard, de teleurstellingen die de sport met zich meebrengt en de rol van sociale media en de pers in de sport. Vooral de serie over de invloed van data-analyse op de sport liet zien hoe belangrijk dit is. Enkele mediakanalen hebben hier uitvoerig aandacht aan gegeven.

Als belangrijkste afsluiter deze maand was er het Europees Kampioenschap Eventing in Luhmühlen, Duitsland. Tim startte met zijn topper Bayro voor TeamNL en Aliene startte met Bomba individueel. Aliene reed een score van 34,0 strafpunten in de dressuur en door het rijden van een hele mooie proef reed Tim naar 26,0 strafpunten. Helaas begon de cross voor TeamNL niet goed; uiteindelijk drie uitvallers voor het teamresultaat betekende voorlopig geen ticket voor Tokyo 2020. Aliene reed als eerste Nederlander de uitdagende en technisch gebouwde cross uit, met helaas een langsloper op hindernis 25. Toch super knap als debutante op een Senioren EK! Tim en Bayro hielden samen met Aliene en Bomba de Nederlandse eer hoog. Deze twee crossten foutloos én binnen de tijd waardoor ze in het individuele klassement opklommen van de 6e naar de 4e plaats! Het afsluitende springen zorgde voor nog veel wisselingen in het klassement. Aliene sloot helaas af met twee balken en een tijdfout, maar heeft tijdens dit EK netjes gepresteerd en wij zijn trots! Bayro maakte helaas met Tim een klein foutje op hindernis 10A in het parcours waardoor ze weer terug zakte naar een uiteindelijke 6e plaats. Heel dicht bij brons, maar ook zeker tevreden en trots! Super gaaf dat, ondanks het Duitse sportgeweld, er toch zoveel Nederlanders, teamleden, familie en vrienden de ruiters hebben aangemoedigd!

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required