De afgelopen tijd maakten wij een aantal nieuwe samenwerkingen bekend. Onze nieuwe sponsoren stellen wij dan ook graag aan jullie voor. De eerste die aan het woord komt, is Equestic.

Equestic

Equestic is een van de sponsors die het Bavaria 0.0 Eventing Team en het Talentenplan ondersteunen. Directeur Leon Rutten vertelt waarom hij juist voor Lips Stables en het plan gekozen heeft. “De filosofie past bij ons en ik draag de sport een warm hart toe.”

Saddleclip

Equestic staat bekend om de ontwikkeling van het technische hoogstandje, de SaddleClip. Een futuristisch ogend klein clipje voor aan het zadel dat data verzamelt over de trainingen. Vervolgens is alle informatie gemakkelijk uit te lezen in een mobiele app. Een perfect hulpmiddel om de training te optimaliseren en zelfs blessures te voorkomen.

Alle Bavaria 0.0 Eventing Teamleden zijn voortaan uitgerust met de SaddleClip. Daarnaast biedt Equestic financiële ondersteuning aan het talentenplan.

“De gedachte van het plan is ruiters leren om op een verantwoorde manier en met plezier de eventing te bedrijven. Dat spreekt ons ontzettend aan”

aldus Rutten.

“De eventing maakt graag gebruik van de wetenschap. De ruiters zijn gewend om te werken met metingen en schema’s, omdat ze multidisciplinair moeten trainen op zowel conditie als kracht. De SaddleClip is daar super geschikt voor. Bovendien hebben ze bij Lips Stables en ik dezelfde kijk op paardrijden. Presteren is leuk, maar de welzijn van het paard is het belangrijkste. De familie Lips zijn altijd al pioniers geweest op het gebied van vernieuwing. Ik werk maar wat graag samen met mensen die hun nek durven uit te steken. En als ik op deze manier kan helpen de sport te verbeteren, pak ik die kans met beide handen aan.”

Meer weten over Equestic? Neem dan een kijkje op hun website: www.equestic.com

equestic_black logo

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required