Lianne Verbakel wint voor de tweede keer de Bavaria Eventing Trophy

De einduitslag van de Bavaria Eventing Trophy en de Eventing Pony Trophy is bekend!!

SGW Ysselsteyn was afgelopen weekeinde het toneel van de finale van de Bavaria Eventing Trophy 2018. Vorig jaar was de strijd om het kampioenschap in Hulsberg al beslist, maar dit jaar bleef het spannend tot het einde. Met een uitmuntende dressuurscore, een foutloos springparcours en een foutloze cross binnen de tijd heeft Bavaria 0.0 Talent Lianne Verbakel met Follow Me net als vorig jaar de titel wederom binnen gesleept.

De top 5 in het klassement was afgelopen eventing seizoen zeer veranderend. Alle combinaties hebben wel één of twee wedstrijden gewonnen. Het seizoen begon in Alphen Chaam en eindigde dit weekend in Ysselsteyn. De kanshebbers om op het podium te komen kwamen allen aan de start in de klasse L. Uiteindelijk was het titelverdedigster Lianne Verbakel die aan het langste eind trok en in deze laatste wedstrijd de beslissing maakte.

De strijd om de overige twee podiumplekken was niet zomaar beslist. Zowel Sylvia Huberts – Janssen als Carola Selles waren geëindigd op een ex aequo puntenaantal van 54 punten. Sylvia eindigde in Ysselsteyn op het tweede podiumplek, maar Carola viel helaas buiten de prijzen met plaats 13. Daarmee was de laatste wedstrijd van de Trophy beslissend. In het Trophy klassement eindigde Sylvia eindigde op de tweede plek en Carola op de derde plek.

In december zullen de prijswinnaars gehuldigd worden bij het Bavaria Brouwerijcafé tijdens het jaarlijkse Eventingfeest, waar zij de prijzen in ontvangst mogen nemen.

Kortom, het was een zeer spannend finaleweekend met mooie sportieve resultaten van de tweede editie van de Bavaria Eventing Trophy. Hopelijk is er volgend jaar weer een sterk deelnemersveld! Met dank aan de fanatieke organisaties en trouwe vrijwilligers van: SGW Alphen-Chaam, Eventing Etten-Leur, Eventing Hulsberg, Grandorse Horse Trials, SGW Renswoude en SGW Ysselsteyn. Misschien dat wij volgend jaar een mooie hattrick zien van talent Lianne Verbakel!

Eindklassement

Einduitslag van de Bavaria Eventing Trophy en de Eventing Pony Trophy

Bavaria Eventing Trophy

De top 3 van het eindklassement van de paarden:
1. Lianne Verbakel
2. Sylvia Huberts – Janssen
3. Carola Sellers

Eventing Pony Trophy

De top 3 van het eindklassement van de ponies:
1. Esmee Kremers
2. Audrey Smits
3. Nikke Hanssen

Allemaal gefeliciteerd en wij zien jullie graag voor de uitreiking van de prijzen op het Eventingfeest in december!

Reageer

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het Bavaria 0.0 Team, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required